13. okt, 2015

Schuldige blijft geheim

Geloof de media, en er zijn zoveel "belangrijkste vragen". Het belangrijkste van deze "belangrijkste" is toch de vraag: Wie heeft direct danwel indirect opdracht gegeven tot het afvuren van de Buk-raket, ergo tot het neerhalen van MH17 ? Je haalt de slachtoffers hiermee niet terug, maar dit moet niet betekenen dat de case is gesloten. Dit is een misdaad, en de schuldigen dienen daarom te worden berecht. Met een ruime compensatie voor de nabestaanden. En uiteraard ook straffen voor verantwoordelijke politici.

Dit is evenwel makkelijk gezegd. De schuldigen zouden weleens in Moskou kunnen zitten. Maar wegen strafmaatregelen op tegen economische belangen ? De Russen willen geen Nederlandse peren en tomaten (na de boosheid van Nederland over de annexatie van de Krim), en straks lusten ze nog meer niet, ook geen industriele producten (als groentekassen, en andere know how). De export krijgt een flinke deuk. En Den Haag kijkt liever de andere kant op. Dus: weegt het antwoord op vraag " Wie heeft het gedaan en waarom?" op tegen economische represailles door Poetin ? Den Haag weet het antwoord al. Exportbedrijven moeten hoe dan ook uit de wind worden gehouden.

Manuel Sewgobind 

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina