23. feb, 2017

KEES " CANABIS" STAAIJ (32)

Ik drink niet. Rook ook niet. Geen bier, geen wijn, geen sterke drank. Geen sigaret. Geen joint. Nooit gedaan, ook geen perspectief. Ben ik dan heilig? Geenszins!

De Tweede Kamer heeft een wietwet aangenomen, en Kees Van der Staaij (SGP; dat er zo een politieke partij kan bestaan anno 2017, is verbijsterend!) en Madeleine Toorenburg (CDA; die partijen ter linkerzijde én ter rechterzijde incompetent vindt, en alleen christendemocraten -?- bestuurlijke kwaliteiten toedicht) zien spoken en de wereld vergaan. Help ons, heer god, ze weten niet wat ze op het Binnenhof doen, mompelen ze sinds enkele dagen aan een stuk door. Zij, de vertegenwoordigers van een malle heerser ergens in het universum, zien wiet plaatsmaken voor nieuwe pillen die regelmatig in de markt verschijnen, coke, heroïne. Wiet is een opstapje, denken zij. Ze zitten in de Kamer, maar begrijpen niet wat de bedoeling is van de wet. En dat noemt zich kamerlid! Hun verweer? "Is een slecht signaal naar de samenleving". En: "Hoe leggen wij dit uit aan onze kinderen"?

Van der Staaij en Toorenburg zijn zo opgevoed: met angst en verkeerde informatie. Zij zijn door hun ouders onjuist en onvolledig geïnformeerd. "Fuck drugs", hebben ze van Balkenende geleerd. Het elfde gebod.

Vreemd is dit niet, wat ze roepen. Erg is de betutteling, door de samenleving te willen opvoeden en scheppen naar eigen uiterlijk en innerlijk. Maar opgepast, samenleving, voor dit soort opvoeders. Zitten jullie te wachten op belerende halve garen? Halve garen ? Jazeker: want per jaar overlijden ruim 21000 mensen aan de gevolgen van alcohol en sigaret. En aan wiet ? 0. Juist: er sterft niemand aan wiet. Nu gaat het mij niet zozeer om wiet (want ik rook niet), maar om de kruistocht tegen soft drugs, terwijl Kees en Madelaine niet kunnen afblijven van hun jenevertje en rode wijn. Dat kun je overal kopen en jezelf in coma drinken. Alcohol en sigaret maken meer kapot dan de samenleving lief is. Maar SGP en CDA (gesteund door de ondernemerspartij VVD, die niet zal tolereren dat winkels alcohol en tabak uit hun schappen verwijderen) zouden, door de bewuste misleiding (een doodzonde), zichzelf moeten opheffen. Het recht van spreken hebben zij verspeeld. Met een borrel en een glas geven ze hun kinderen het verkeerde signaal: kom, kinderkes, drink je glas met de heilige rode vloeistof leeg, zoals de here Jezus en zijn discipelen deden tijdens het Laatste Avondmaal. Het zou niet verkeerd zijn als de kiezers op 15 maart hun straf uitspreken.

Manuel Sewgobind    

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina