27. jul, 2017

SELECTEER GOEDE DOELEN (38)

De Volkskrant meldde dat Goede Doelen van de economische groei profiteren. Ook laten mensen veel meer na, want "een goed verhaal trekt meer donateurs". Ik laat mij niet trekken, zeker niet door een paar "populistische" goede doelen, die onder de noemer van "een sociaal en humaan gezicht"  andere doelen nastreven.

Kankerbestrijding, Hartstichting, Rode Kruis, Amnesty International, Alzheimer, zijn zo enkele Goede Doelen die op sympathie mogen rekenen. Dit geldt ook voor War Child. 

Bij enkele andere kun je zo vraagtekens plaatsen, want daar gaat het om belangrijker nevendoelen: de naam zegt het al, indirect profiteren schimmige personen en instellingen van de opgehaalde gelden. Het Leger des Heils (dat nooit heil kan brengen!) genereert bekendheid, Kerk in Actie moet zich profileren in een atheïstischer wordende samenleving. En dan heb je daar de Oranjes die het monarchistische vuur brandende moeten houden, geholpen door de Rijksvoorlichtingsdienst. Zou ik geld doneren aan het Oranjefonds? Never en nooit! Prins Bernhard Fonds? Geen denken aan! Ieder goed doel dat zich heeft verbonden aan geldverslindende aristocraten, zouden moeten worden teruggeworpen tot vergetelheid.

Geld doneren om zo een zeer verdacht en ondemocratisch politiek systeem in het nieuws te houden en te prolongeren? Dat is immoraliteit in stand houden.

Ik negeer dergelijke "goede" doelen.  

Manuel Sewgobind 

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina