11. okt, 2017

IS RUTTE NORMAAL ? (43)

Rutte doet Wilders een plezier door zijn derde kabinet te bouwen op "normaliteit". Hij was het die in een clash met Wilders het morele kompas hierop liet varen. Dan rijst de vraag wat deze liberaal met de geforceerde lach bedoelt met "normale Nederlander". Volgens zijn toelichting op het regeerakkoord zijn gezinnen, midden- en hogere inkomens, normaal. Onvolledige gezinnen, andersoortige gezinnen (met twee vaders/moeders), gezinnen met lage inkomens, werklozen, allemaal abnormaal. Dank u wel, meneer de ministerpresident, voor de pijnlijke declassering!

Rutte III wordt een klassiek liberaal-christelijk kabinet, met verplichtingen. Het Wilhelmus (Wilhelmust) moet op aandringen van het reactionaire CDA verplicht worden gesteld. Iedereen die een school bezoekt, wordt de inhoud van het volkslied met een stormram ingebeukt. Dan neemt de christelijke waarde toe, en wordt Nederland veiliger, denkt ze. Wat een infantiliteit! Laat maar uitvoeren, deze inquisitie, deze kerkelijke strengheid, hoop ik, opdat de kinderen erachter komen dat een stukje (verkeerd) Duits verleden en Spaanse furie in het volkslied (per definitie zijn hymnen gestoeld op nationalisme dat als splijtzwam door een samenleving raast) zijn ingebed. Dat een abnormale en foute Willem van Oranje een soort Kim-Jong-un mythe wordt, dat een meedogenloze god als bindmiddel wordt ingezet voor iedere Nederlander. Dat een monarchie, in wezen ondemocratisch, in 2017 nog kan bestaan. Dit is een verplichtingen-kabinet, dat iedere scholier dirigeert richting rijksmuseum. Nederland in een heel strak keurslijf, 3,5 jaren lang.

" Ga, en vermenigvuldig u", klinkt het door in het regeerakkoord, en daar komen duizenden kindertjes, allen kleine christenen, die mogen rekenen op hogere kinderbijslag. Grote gezinnen, Afke's tientallen, denken de Christen Unie en CDA. Heb vertrouwen, zegt de versleten liberale voorman, en dit vertrouwen staat in het regeerakkoord in de steigers. Vertrouwen, want het komt goed? Rutte geeft en pakt weer af, maar daar zullen de liberale inkomens geen last van hebben, niet van de duurdere boodschappen, en van de hogere gemeentelijke lasten, die in 2018, 2019 en de jaren daarna, op de loer liggen. Het effect van het regeerakkoord op de koopkracht is nihil, maar -natuurlijk- de liberaal is blind en ziet niet. Natuurlijk niet!

Nederland gaat een splijtende tweedeling tegemoet, de oppositie zal moordend geschut inzetten, m.u.v. de SGP, die het god niet kan maken om tegen iets te zijn, zo dociel als ze is en het kabinet "een faire kans" wilt geven. M.u.v. ook van extreem rechts, die als wormvormig aanhangsel maar liever kan zwijgen.

Het regeerakkoord met de slogan "heb vertrouwen" is een liberaal-christelijk monster, dat voor nog meer onveiligheid zal zorgen, ook in Nederland, mede omdat Defensie meer geld krijgt en de bemoeienis met het buitenland zal toenemen, als Trump zal worden gevolgd in zijn kamikazeacties. Meer onveiligheid als de sleepwet in uitvoering komt. Als maar één kamerlid overloopt, en waarom niet, implodeert Rutte III. Tijd voor een feestje zal dat zijn.

Manuel Sewgobind          

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina