6. sep, 2018

OOK VVD GEVAAR VOOR DE SAMENLEVING (62)

Dat de PVV een missie heeft die de samenleving ondermijnt, dat is niets nieuws. Zelf vindt ze van niet, maar een roofdier blijft een roofdier. Niet waar? Je kunt in de verdediging gaan, maar uitlatingen zijn zo scherp, en die worden zo vaak herhaald, dat een foetus het idee daarachter kan zien: een gekleurde samenleving is niet het ideaal van Wilders.

En dan steekt een VVDér zijn kop uit boven het maaiveld: Stef Blok. Per definitie is de VVD een partij van witte suprematie, wat de vraag relevant maakt waarom zwarten (niet veel, maar toch) bij die partij onderdak menen te vinden. Een klein aantal, maar enkele bruine Hindostaanse Surinamers, zichzelf rekenend tot de ondernemersgilde en tot de welgestelden, denken geboren te zijn voor de partij van de rijken, VVD dus. Ondanks de ideeën die de partij heeft ontwikkeld. Je zou verwachten dat zij gedesillusioneerd en met veel gonglawaai de VVD aan de kant zetten, maar die verwachting komt niet uit.

VVD is de partij van de blanke suprematie. Of de partij die zwarten neerzet als domme sapiens en Zwarte Pieten.

Met de regelmaat van een Zwitserse klok treedt de VVD naar buiten, haar ware tronie tonend. Rapper dan de snelheid van een lichtflits ontkent ze "dat zo bedoeld te hebben". Dat is de VVD: alles wat naar buiten komt is geregisseerd en bedacht, en om de tyfoon die de uitlatingen hebben veroorzaakt in het publieke debat te doen bedaren, komt een relativering. "Zo is dat niet bedoeld". Zo frequent worden extreen rechtse proefballonnen opgelaten, dat het geen toeval meer is: alles wat de VVD zegt of schrijft, is gemeend, ondanks "had het niet moeten zeggen", "ik bedoelde het niet zo", en meer van dat soort ridicule verdedigingen. Waarom Stef Blok dat echt zo heeft gemeend, komt omdat hij...bij de VVD hoort. Multietnisch samenleven met elkaar kan niet, nergens ter wereld kan dat, ook in Suriname niet, vertelt Blok aan een ieder die dat wilt horen. En als zijn hersens door wetenschappers meedogenloos worden ontleed, volgt de klassieke reactie: "Had ik niet moeten doen". Intussen is dat wel gezegd, en dat gaat de geschiedenisboeken in als visie van een minister.

Nog meer VVD-gewroet. Rutte (in 2016): "De multiculturele samenleving is een woord dat ik haat. Echt haat. Een woord dat er van uit gaat dat iedereen maar zijn gang moet gaan". Godverdomme, Rutte, wat ben jij toch een domme en vervelende oetlul door zo te generaliseren en een diep brandmerk te plaatsen op het voorhoofd van zwarten. Blok (2018): "Waarschijnlijk zit diep ergens in onze genen dat wij niet goed in staat zijn om een binding aan te gaan met ons onbekende mensen". En dat zegt een minister van Buitenlandse Zaken die andere volkeren moet bezoeken en Nederland moet representeren! En wat Edith Schippers zegt (2016), ook VVD, tart alle ratio: "Onze cultuur is een stuk beter dan alle andere die ik ken". Hoeveel culturen kent Schippers? Ik denk alleen maar één: de Nederlandse cultuur van bonussen, nekklem, Zwarte Piet, witwassen van crimineel geld, liegen als politieke norm, dividendbelasting schrappen voor multinationals, regelen van baantjes voor vrienden, de Russen om economische motieven te vriend houden, etc. etc.

De uitspraken van VVD-corifeeën kun je niet los zien van elkaar. Het is net een puzzel die naadloos in elkaar past. Alle uitlatingen hebben één ding gemeen: Nederland is beter af zonder zwarten. Nederland is perfect, en dat houden wij zo. "Zo", dat hebben wij gezegd. Een trend de laatste tijd is, dat het CDA zich schaart achter de VVD, want het zijn coalitiepartijen. Zo kun je concluderen dat naast de PVV, ook de VVD en het CDA een gevaar vormen voor de samenleving, niet alleen in Nederland, maar ver daarbuiten ook. Ik kan niet wachten op de volgende algemene verkiezingen, om te zien of de kiezers deze voor de samenleving gevaarlijke partijen, een doodschop uitdelen.

Manuel Sewgobind          

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina