21. dec, 2016

POLITICUS VAN HET JAAR (28)

Het kiezen van de politicus van het jaar is net als het vergelijken van knollen met citroenen. Het kan dus niet. Een politicus met veel "bla-bla" valt op, als hij maar roept, scheldt, piest, schopt en de rechterlijke macht incompetent vindt, dan is hij voor de journalisten een interessant object. Waarmee de journalistiek zichzelf degradeert. Maar dat zal haar worst wezen. Een politicus wordt de beste van Nederland, als hij schokeert. En anders is dan anderen die inhoudelijk beter zijn en een visie kunnen verdedigen.

Niet een politicus die kan debatteren, het verschil kan maken, kan laten doorklinken wat er aan de basis gebeurt, ideeën kan ontwikkelen en kan denken in oplossingen, kan overtuigen, opportunisme bestrijdt en hardwerkende burgers en mensen die het moeilijk hebben, als doelgroep heeft gekozen: niet zo een politicus wordt gekozen als de beste, maar een Wilders die een gevaar is voor de democratie, voor de rechtsstaat, voor de veiligheid, voor solidariteit en coëxistentie, die zichzelf de beste vindt, wordt politicus van het jaar. Wilders die alle debat ontwijkt en de wereld wilt veroveren met lege one-liners waar geen filosofie, geen theorie en geen praktijk achter zitten.

Nederlandse journalisten zouden als de bliksem de beoordelingsnormen moeten aanpassen, en politici noemen die actief aan de strijd deelnemen en Nederland willen verbeteren. Niet één, maar verschillende. Want "de beste" bestaat niet. Noem dan tegelijkertijd politici die nooit wat van zich laten horen, nooit een mening hebben, bla-bla belangrijker vinden dan inhoud. Dan weten wij wat kaf is, en wat koren. Vele malen beter is: stop met de onzin of kies liever de politicus die het meeste gevaar oproept.

Wilders: het kan niet genoeg worden gezegd. Kiezers zijn zo bang voor hun toekomst, zo ontevreden over de traditionele politieke partijen, hun woede vertaalt zich in aversie en de keuze voor de PVV is gemaakt. Zonder te beseffen dat 99% van wat Wilders zegt te willen "regelen", nooit kan worden bereikt. Tenzij hij kans ziet -alleen- 76 zetels of meer te halen. Maar de consequentie zie ik al: als het ooit zover komt, wordt Nederland een hete hel op aarde. Dan zal het ongetwijfeld de schuld zijn van de kiezer die zich met de ogen open heeft laten bedriegen. Politicus van het jaar Wilders: de schuld van schrijvend Nederland dat niet in staat is objectieve criteria te benoemen en politici te beoordelen op kwaliteiten die de samenleving kunnen verrijken.

Wilders: politicus van het jaar. De beste die er is. Die Nederland etnisch wilt zuiveren, cultureel wilt opschonen, de democratie wilt afbreken, de rechtsstaat wilt ontmantelen. Journalisten die hem dwarszitten, rechters die hem veroordelen, politieke partijen die het oneens zijn met hem, wilt verbieden. Gefeliciteerd Nederland, met de politicus van het jaar !

Manuel Sewgobind      

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina