KIEZEN GROTE NOODZAAK (116)

Dit is geen poging tot betutteling! Misschien wel een beroep op kiezers die nog even twijfelen en een laatste zetje nodig hebben. Misschien ook een extra argumentje om een keuze te vergemakkelijken. 

De VVD heeft het 13 jaar lang onder Rutte gepresteerd om de ene leugen na de andere te verkopen. Met een stalen gezicht de tegenstanders overvleugelen, en kritiek wegwuiven. Vragen om verduidelijking werden getorpedeerd met een rutteriaanse "gaan wij niet doen". Migratie, stikstof, armoede, klimaat, de rijken iets meer belasting laten betalen om de zwakkeren te helpen, waren taboe voor de VVD. En Yesilgoz, zijn opvolger, doet hetzelfde, met een geforceerde glimlach. Die wil niet terugkijken, bang dat ze zal struikelen. Alleen vooruit kijken, in het belang van de rijken, multinationals, bedrijven en voortdurende aandacht voor iedereen die het al goed heeft. De VVD: is geen optie.

De PVV en FORUM voor Democratie zijn dermate mensonvriendelijk, Poetin-getrouw en blank-arisch getint, verafschuwen solidariteit, belagen democratische principes, ontkennen de opwarming van de aarde, zodat zij (synoniem voor racisten) als keuze ogenblikkelijk afvallen.  

CDA, SGP en Christen Unie geloven in de door God maakbare samenleving. God die de ene ramp laat volgen door de andere drama, nooit iets goeds heeft "geschapen" en niet in staat is de samenleving te verheffen. Nee, liever stupide houden met bijbelse geboden en verboden. Zij zijn er om de samenleving terug te schieten naar oude tijden. En bovendien: altijd zichzelf compleet overgeven aan de VVD die is gebouwd op leugens. Feitelijk zouden zij door hun God moeten worden gestraft. Maar Hij weigert. Partijen met een christelijk keurmerk is een domme keuze. 

NSC (Omtzigt) en BBB zoeken elkaar op, en flirten met de VVD en het CDA. Omtzigt is van CDA-huize, met een beetje sociaal gezicht, maar heeft geen toegevoegde waarde, terwijl BBB de status quo van het klimaat koestert om zo de aarde verder te laten opwarmen. Meer stikstof is geen probleem, vinden zij. 


De aarde redden, de zwakkeren in de samenleving beschermen, de rijken meer laten bijdragen en vragen om solidariteit, betaalbare levensbehoeften en inzetten op koopkracht, mensenrechten garanderen, landen in ontwikkeling de helpende hand toesteken en gelijkwaardigheid in protocollen verankeren, ontmantelen van selectieve verontwaardiging bij oorlogen, bodem en lucht schoon houden en bedrijven daartoe verplichten, een andere en betere gezondheidszorg, onderwijs toegankelijker maken voor mensen met een klein budget, dit zijn zo een paar voorbeelden waarmee  perspectief wordt geboden. Er zijn partijen die aan dit profiel voldoen, in meerdere en mindere mate. Andere partijen doen dat niet, of weigeren dat, en hebben gebakken lucht in de aanbieding: 10 zakjes halen, nul betalen. Die hebben geen recht om te bestaan. 

Manuel Sewgobind 

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.