2. jan, 2019

TIJD RIJP VOOR WEGSTUREN KONING (69)

De politici op het Binnenhof zijn in een permanente winterslaap. Zijn ze altijd. Eéns per 4 jaar zijn ze even wakker, want het is tijd voor slaapwandelend beloften doen, die immer vaag zijn om nooit in te lossen. De campagnes zijn er om zich te profileren, nodig voor de banen die zijn te vergeven. En vergeet niet de rijk gevulde boterhammen die lonken. Net politieke avonturiers.

Links zoekt geen waarheden en is geboren in passiviteit, en rechts liegt meedogenloos, ook nog gelegitimeerd door de bijbel, aangevoerd door een premier die intussen is uitgegroeid tot een leugenmythe: "Dat is niet wat ik heb bedoeld te zeggen". Ontkenning is zijn wapen, sterker dan napalm, en menig kenners sterven desondanks in jubelstemming. De oppositie kan counteren, maar wacht af, op zoek naar zwakke plekken; hoewel talloos, zijn die maar niet te ontdekken. Arme oppositie, wegzinkend in onnozelheid. 

Er zijn ontelbare redenen om de premier weg te sturen, en er zijn evenveel redenen om de koning en het koningshuis de mantel te ontnemen. In het verleden waren dat de leugens van Bernhard, van Wilhelmina en Juliana, van Maxima, van de prinsessen en hun buitenlandse rekeningen en belastingontduiking. En nu, voor velen een zeer pijnlijke periode van broekriem aanhalen (want dat we meer overhouden in onze portemonnee is een onwelriekende, gore leugen), moet je uitleggen waarom:

- de koning miljoenen krijgt uitbetaald (voor het niksen, voor een functie die geen functie is)

- de familie over aandelenportefeuilles beschikt om een hartstilstand van de krijgen

- de Oranjes géén belasting hoeven te betalen

- de onderhoudskosten voor hun huizen, boten en koets worden betaald...door ons

- de familie géén vliegtickets hoeft te kopen

- de dochter van de koning straks een toelage heeft van 1.5 miljoen

Op het Binnenhof zitten er slappe lullen en theedoeken. Die vinden dit allemaal "moet kunnen" en "we doen er niets aan". Daar geloven ze in een bijbel waarin staat dat arrogantie en grootsheid gods dictaten zijn. Daarin staat ook dat ongelijkheid een artikel is uit de grondwet, dus legitiem. Daar hef je geen middelvinger voor op, omdat de koning heiliger is dan de paus. 

Merkwaardig is het dat de bevolking dit goedvindt. Wel zeiken over moeilijke tijden, achteruithollend koopkracht, niettemin met Rutte selfies maken, mateloos genieten van de foto's van de koninklijke familie, en straks koningsdag uitbundig vieren. De bevolking is politiek morsdood. Wat er ook gebeurt, hoeveel miljoenen euro's de Von Amsbergs toucheren en wegsluizen, ook al hebben de minderbedeelden geen kruimel meer te verorberen, voor de koning en zijn familie wordt gezorgd, van goudgerande pampers bij de geboorte tot een overheidspensioen waarmee je honderduizenden kunt voeden. En toch houdt de Nederlandse bevolking zich onverstoorbaar stil. Leugens van politici op het binnenhof (en ook in gemeenteraden) zijn waarheden: herhaal ze, en ze groeien tot betonnen realiteiten. Geldverspilling aan hobby's als monarchie is gesanctioneerd door god, en in het verlengde daarvan door de gekozenen. "De beste wensen", heet het deze dagen. De allerbeste voornemens voor het nieuwe jaar. Wensen of voornemens: Je kunt simpel voorspellen dat alles bij het oude blijft. Omdat de bevolking dat zo wilt.     

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina