12. okt, 2015

GEEN SUBSIDIE VOOR DE NOS (1)

Het is niet langer toeval. Telkens weer vindt de publieke zender NOS een reden om de koninklijke familie te eren. Het ziet er naar uit dat er een soort deal bestaat met de Rijksvoorlichtingsdienst om met de regelmaat van de klok " iets over de Oranjes" te melden. Het kan van alles zijn: museumbezoek, lintje knippen, vakantie, nietszeggende bezoekjes (bijv. de VN), voorleessessie, reparatie privezeiljacht, reparatie koets, verjaardagen, hoedenfestijn en talloze fluttige futiliteiten. Wereldnieuws, dat prominent wordt gebracht, en opgesoupeerd door stompzinnige volgelingen voor de buis. Stompzinnig, omdat de volgelingen blij zijn te leven in een democratie, maar het kiezen van hun staatshoofd (een van de principes) uit handen geven. En wat nog pijnlijker zou moeten zijn: het is 2015, het erfrecht (bij de geboorte al bepaald wie de kiezer vertegenwoordigt) moet geen millimeter ruimte meer krijgen. Is Nederland nou " achterlijk" of niet ? En als wij moeten besparen, waarom niet de mensen die het buitengewoon moeilijk hebben, ontzien en bestuurlijk Nederland fundamenteel reorganiseren ? De monarchie, de Eerste Kamer, de provincies , instituten die honderden miljoenen kosten. Maar hierover meer in een andere blog.

Besparen ook op de publieke omroep. Immers, als de NOS oranje van kleur is, en iedere keer weer zendtijd inruimt voor koninklijke berichten, en dus gratis zendtijd biedt aan Willem A. en zijn gemalin, en aan alles en iedereen eromheen, kun je haar het gemeenschapsgeld rechtmatig onthouden. Afpakken dus. Hoe de NOS verder moet ? Liever niet (jammer voor de aardige Tom Egberts, de enige die voldoet) maar als de volgelingen dat zo nodig wensen, mogen de Oranjes uit hun (helemaal gratis verkregen) keizerlijk inkomen de NOS gaan subsidieren. En ook uit hun reserves, gratis geld (toebehorend aan de burgers) dat zij decennialang hebben opgepot. Probleem van de NOS opgelost. De NOS: voor de Oranjes, door de Oranjes !

Manuel Sewgobind  

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina