7. jan, 2016

TIEN VRAGEN AAN DESI BOUTERSE (13)

U zit er nu bijna 36 jaar onafgebroken. In ieder geval bent u de sterke man sinds 1980, toen u (nog een publiek geheim wie u bij de putsch destijds de helpende hand heeft toegestoken: Washington, Den Haag i.c. defensie: u weet er hoe dan ook meer van, u heeft al meermalen gedreigd een boekje open de doen als Nederland het u moeilijk maakt; kennelijk heeft uw waarschuwing effect gehad), toen u dus de zittende regering elimineerde. En verschillende malen heeft u overwinningen behaald, dankzij de steun van jonge kiezers die het Surinaamse verleden negeren (buitengewoon stompzinnig, de jeugd die zich aan 1 kant blind houdt). Voor en tijdens de laatste verkiezingen in mei 2015- toen behaalde u wederom een meerderheid, dankzij wederom de vernietigers van het verleden- beloofde u gouden Tafelbergen, en wederom had u succes. Maar daags na de verkiezingen ging het met het land bergafwaarts. Vreemd, dat de economie van een land in een dag tijd in elkaar ploft. Doorgaans zie je dit aankomen, maar in uw land is bijna alles mogelijk, zeggen kenners.

Er leven veel vragen, bij veel mensen, en naar nu blijkt bij velen van uw volgelingen die nu twijfelen aan uw oprechtheid, die menen dat u hen onvolledig en onjuist heeft geinformeerd.

1. Neemt u alle (maar dan ook alle) verantwoordelijkheid vanaf 1980 tot heden ?

2. Waar was u op 7 en 8 december 1982 toen 15 opponenten gruwelijk werden

    omgebracht ?

3. Heeft u de hand gehad in deze decembermoorden ? Graag met ja of nee

    beantwoorden.

4. Heeft u uw volgelingen onvolledig en onjuist geinformeerd sinds december 1982 ?

5. Er wordt beweerd dat u geld verdient aan verboden middelen. Klopt dit ? Uw zoon zit

    hiervoor 16 jaar in een Amerikaanse gevangenis. Wat weet u van zijn verleden ?

6. U benoemt vertrouwelingen (zegt men) op sleutelposities (eerst nogal wat vrienden,

    toen uw zoon, en nu Jannasch, allen omstreden, herinneren ingewijden zich), bijv. bij de

    inlichtingendienst. Bent u bang voor uw eigen landgenoten ?

    Graag uitgebreid toelichten.

7. Wist u voor de verkiezingen niet dat uw land er slecht voor stond ?

8. Heeft u de kiezers voorgelogen ?

9. Hoeveel draagvlak denkt u nog te hebben onder de bevolking ? Graag een percentage.

10. Wanneer denkt u te stoppen en hoe gaat u uw opvolging regelen ? 

Dit zijn legitieme vragen, niet bedoeld om u te schofferen, maar de antwoorden kunnen voor eens en altijd heel wat duidelijkheid scheppen, en u waarschijnlijk vrijpleiten, zeker als u het  "boekje Den Haag" opendoet, waarin vermoedelijk te lezen is dat Nederland regisseur is geweest van de staatsgreep, die uit de hand is gelopen (vglk: Rawa Gedeh in Indonesie-1947-, toen Nederlandse militairen een bloedbad-alle 431 mannen- aanrichtten in dit dorp; Srebrenica, waar Nederlandse militairen de andere kant opkeken en 7000 burgers de dood vonden). Doet u het boekje maar open, lef heeft u wel, nagel het koninkrijk Nederland (waar overigens het staatshoofd nooit wordt gekozen, i.t.t uw land) aan de schandpaal, zuiver uzelf, voordat u zich straks terugtrekt op het groene platteland van Suriname.

Manuel Sewgobind 

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina