9. dec, 2015

5 MILJARD IS SMELTEND IJS (11)

Getrek, geduw, gebakkelei, gescherm, al maanden over hoe 5 miljard aan de burgers moet worden teruggegeven. Blijdschap, en meer nog: euforie, bij velen, wat goed van de regering in Den Haag om - na jaren van jezelf veel te hebben ontzegd- iets terug te doen. " Jullie krijgen 5 miljard terug, het gaat nu goed met s' lands geldstroom, daar hebben jullie alle recht toe" , hoor je ze denken op het Binnenhof. Goed voor het vertrouwen in dit kabinet, luidt het binnen PvdA en VVD. Een aantal partijen buiten de coalitie, D'66 en CDA,  "pikt een graantje mee", en is er nu steun voor het belastingplan in de Eerste Kamer. Werk gedaan, iedereen tevreden. De beloning komt, bij de eerstvolgende verkiezingen, weten partijstrategen.

Misleiding is dit. De burger wordt onvolledig, systematisch en onjuist geinformeerd. Van de teruggave aan de burgers klopt geen zier. En de Tweede Kamer (op een enkeling na) zal straks als dociel lammetje het feest meevieren. Leugens, waarin de Kamerleden worden meegezogen en met de borst vooruit de blijde boodschapper Rutte zullen bijvallen. Echter, de boodschapper misleidt. En als hij (geflankeerd door andere- ook oppositionele- partijen) zich straks zal afvragen hoe het komt dat maar 40% van de kiezers de moeite neemt om hun stem uit te brengen, zal hij het antwoord niet kunnen verzinnen. Slimme man !

Want wat er speelt, is het volgende. Volgens de nieuwe plannen MOGEN GEMEENTEN HUN EIGEN TEKORTEN AANVULLEN MET EXTRA HEFFINGEN ! Die tekorten zijn fors (deels veroorzaakt door hobby's van lokale politici en door megalomane projecten waar de gemiddelde burgers geen barst aan hebben), en die mogen zij bij....de burgers weghalen. Voila ! Je krijgt dus, zeg maar 100 euro van Rutte, en van hem mogen de gemeenten honderd euro en meer afromen. Slimme man ! Een parlementaire enquete zou moeten uitwijzen dat dit kabinet de burger moedwillig om de tuin heeft geleid. Maar die enquete komt er niet, want een grote meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer vindt het normaal dat de burger op afstand en op het verkeerde been wordt gezet.

Wat zeg ik? 60% van kiezer die thuis blijft ? Het zou best 80% kunnen worden. En of de Haagse en lokale politici hierin een signaal zullen herkennen ? Ik denk het niet. De sorry-cultuur in Den Haag is waardevast, is voortdurend gebleken. Het zal verkeerd uitpakken, dit belastingplan, en vervolgens is de reactie van Rutte en zijn volgelingen (binnen en buiten de coalitie) voorspelbaar met een dooddoener: Sorry dat dit de uitwerking is. Iedereen keert huiswaarts, niets aan de hand. Lekker slapen. Daar in Den Haag, daar weten zij het beter. 

Manuel Sewgobind

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina