27. jan, 2016

TUIMELENDE VVD'ers (14)

Van Rey (gevallen VVD'er, i.v.m. corruptieschandaal), Opstelten (gevallen VVD'er, na sabotage van een onderzoek naar een kinderpornonetwerk waarin een topambtenaar werd genoemd; gevallen na leugens over een deal met een topcrimineel), Teeven (gevallen VVD'er, reden: zie hiervoor), Rutte (zittende VVD'er, ondanks zijn verzet tegen proefverlof voor Volkert vd.G.; zit er nog ondanks beloften niet te zullen rusten totdat de onderste steen van de ramp met MH17 boven komt; zit er nog ondanks zijn bewaarde (en niet met de Kamer gedeelde) kennis over voorvallen die hebben geleid tot de val van zoveel partijgenoten; zit er nog ondanks vermoeden dat hij over bonnetjesgate veel meer weet maar de kiezen op elkaar houdt), Van der Steur (zittende VVD'er; ondanks drie keiharde valpartijen en een dreigende vierde) is nog altijd minister. Believe or not !

Complottheorie of niet: waarheden worden in Den Haag verdoezeld. Halbe Zijlstra (VVD'er), die veel moet uitleggen maar daar geen zin in heeft: " U zult begrijpen dat ik zo langzamerhand van deze affaire (MS: het van hogerhand verbieden van verder onderzoek naar bankafschriften inz. de Teevendeal) afwil".

Wat krijgen wij nou, Zijlstra ? U wilt er van af, maar ik niet. Voelt u zich pas nu ongemakkelijk in uw jasje ? Zijlstra ziet de grond onder de voeten van Rutte borrelen. Wordt dit nog een doofpot ? Wordt de berg leugens nog hoger ? Wat er moet gebeuren is het volgende: alle onderzoeken gaan gewoon door, intussen wordt de Tweede Kamer naar huis gestuurd en komen er nieuwe verkiezingen. Want zelfs de PvdA begint te leren leven met leugens en is nu wel voorstander van bombardementen op Syrie; over een samenhangende oplossing praat ze niet meer. Het Binnenhof is een Leugenhof geworden. De Haagse democratie is overleden. Vroeger konden ministers bouwen op hun ambtenaren, maar die komen nu in verzet, want die voelen zich genaaid. Ministers en staatssecretarissen worden nu binnen hun eigen huis belaagd. De eindconclusie moet dan ook zijn: het vertrouwen in de rechtsstaat is compleet verdwenen. Door het Binnenhof loopt een zeer diepe breuklijn die ze met pritt in de ene hand en plakband in de andere proberen te repareren.

Manuel Sewgobind 

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina