24. feb, 2016

KONINKLIJKE FAMILIE DOMPELT ZICH IN ARROGANTIE (16)

"Hello, boys and girls van de Nederlandse pers, hier zijn wij er weer. Kom erbij, kom erbij, maak de foto's, maak de filmpjes, en vertel de héééééle wereld over ons" . Zo lijkt het er toe te gaan, ieder jaar weer, daar in het Oostenrijkse Lech. Dan strijken ze neer, smullend van een welverdiende vakantie na het keiharde werken voor het Nederlandse volk. Als wij ze niet hadden, zou het land instorten, de economie imploderen. Maar goed ook dat wij ze -uit de gemeenschapskas- bijkans 3 miljoen per jaar balastingvrij (!) schenken. Dit is een schatting, het kan het dubbele zijn, maar Rutte weigert te informeren ("het is privé, daar zeg ik niets over"; waarmee hij de macht van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie demonstreert) wat de monarchie in Nederland kost. Hoeven wij niet te weten, als zij maar keihard blijven werken voor de werklozen, de minima, de zieken, de achtergestelden, de ouderen, de eenzamen, de vluchtelingen, en alle andere kanslozen. Hebben zij daar tijd voor ? Of zijn ze te druk met hun ten volle verdiende reizen, waarvoor de armen meebetalen en zichzelf daardoor nog verder in de puree werken  en wegcijferen ?

Koninklijke arrogantie, daar in Lech, af en toe een ziekenhuis bezoeken om (oppervlakkig) medelijden te tonen. Triest dat een kankercentrum voor kinderen een koninklijke naam draagt ! Slim eigenlijk, om eens per jaar de journalisten bijeen te trommelen "kom erbij, kom erbij". Zouden ze dat ieder jaar doen, dan zou er verzadiging optreden, en daarmee aversie. Als journalist moet je wel lijden aan een ongeneeslijke vorm van sensatiezucht, waarmee je je lezers bedient: kassa voor bladen en kranten, stijgende verkoopcijfers. Vele malen zorgelijker is daarom de smulzucht bij "het Nederlandse volk" dat er maar niet genoeg van krijgt. De hele wereld wordt opzij geschoven om een glimp op te vangen de schattige aristocraten. Dan bekommert, lijkt het,  bijna niemand zich om de kosten die deze familie maakt: enkele honderden miljoenen euro's per jaar, maar het kan het dubbele zijn, omdat de premier weigert mededelingen te doen: "Het is privé, gaat jullie geen bal aan". Zo vult Rutte de democratie in. Het arme Nederlandse volk: niet geïnteresseerd in het recht om je staatshoofd te kiezen. Het is maar goed, zo. "We hebben toch geen last van ze? ". Geen last ? De kanslozen moeten ervoor zorgen dat zij gratis reizen, gratis luxe vakanties kunnen boeken, nee geen boekingen, daar hebben zij een eigen vliegtuig voor. Eigen vliegtuig ? Nee, betaald door de belastingbetaler. Geen last van ze als zij voor noppes in weelde verzuipen, verzorgd vanaf de eerste tot de laatste adem, geen hypotheek, geen schulden, geen tekorten, allemaal betaald door.....ons ? Geen belasting betalen, geen naheffingen, is dit geen recht voor de armen onder ons ?

Wij vinden het goed, kunnen wij onze zorgen even vergeten door te kijken naar de kleurrijke beelden, met de bergen op de achtergrond, en hoe goed ze eruit zien ! Als zij er maar goed uitzien, voelen wij ons goed en gelukkig, kunnen wij zorgeloos een jaar verder. Zeg en vind je dit goed, als lid van het volk, dan heb geen recht van spreken als je verwijst naar de werkloosheid en de kansarmen. We laten ons de kaas van het brood eten, groeit dit besef dan niet ? Wij laten de koopkracht dalen, wij laten het toe dat de democratie zich op een miezerig niveau afspeelt.

Kom erbij, kom erbij, maak de foto's, dat hebben wij voor jullie over, bedankt voor de honderden miljoenen euro's. Gedenk ons, als ware wij godenkinderen, met spetterende perspectieven, alleen voor ons, wij, leden van de hoogste kaste. Jullie karma is om ons te dienen. Leg je neer bij je noodlot.

Manuel Sewgobind         

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina