23. apr, 2016

KONINKLIJKE PROPAGANDA

Ik hoef dat niet te herhalen: monarchie is een ontsteking binnen een democratie. En ik ga door met mijn obstructie (het recht in een democratie) zolang er alles aan wordt gedaan om Wil en Max in het centrum van de belangstelling te houden, onder aanvoering van de Rijksvoorlichtingsdienst, die subsidie op een verkwistende manier uitgeeft. Als ik het voor het zeggen had, zou de subsidie (ook die van de Von Amsbergs en Zorreguieta's) met terugwerkende kracht worden ingevorderd, en verdeeld onder de minima. Die krijgen er nog meer bij als de oranjegekleurde NOS per direct voor 90% wordt gekort, voor de overige 10 % mag Tom Egberts samenvattingen van sportwedstrijden blijven maken. Wat betreft de commerciële omroepen die aan de Oranjes zitten vastgelijmd of vastgeketend: de zenders worden getaboeïseerd en vergrendeld.

Propaganda dus: de koningsspelen zijn bedacht, om te voorkomen dat de bevolking hem en haar uit het oog verliest. Dan zou de RVD ophouden te bestaan, en daar krijgen ze de koude rillingen van. Arme kinderen, die van vadertje tsaar en moedertje tsarina moeten leren bewegen, want dat is de noemer waaronder de spelen bestaan. Zo dom zien zij de ouders van de kinderen ! Een pedagogisch onverantwoorde aanpak, want de arme zielen worden gehersenspoeld. Net als het geloof in Sinterklaas en Zwarte Piet. Het gaat niet om aansporen tot bewegen, het gaat om eigen publiciteit en profilering. De hersentjes worden bevuild. Via een sluwe omweg worden de kindertjes geleerd om de aanwezigheid van een dom echtpaar te aanbidden. Een ondemocratisch gezwel wordt bemest, en de kleine, onvoltooide zielen worden vervormd en misbruikt, intussen spartelen de Oranjes van enthousiasme. En als ze klaar zijn met spelen, de kinderen, mogen zij met pa en ma, opa en oma naar open huis in Paleis Noordeinde, waar de koning en zijn Argentijnse vrouw die zich niets kan herinneren van de Plaza de Mayo, hen zal ontvangen, rondleiden en de staat van de WC tonen.  

Dit achterlijke land, aan de Noordzee, waar ze nog geloven in sprookjes die per jaar honderden miljoenen euro's kosten. Waar ze het niet erg vinden dat de tsarina in een omstreden outfit en behangen met sieraden (die doen denken aan de kleur en symbolen die de verkeerde partij in Duitsland tijdens WO-2 had gekozen) nota bene Neurenberg bezocht. Zij, de dwepers van de monarchie, willen niet weten welke vorm de democratie moet hebben. Zij zijn niet geïnteresseerd in politiek, niet in de vraag hoe er moet worden bezuinigd (straks geven ze mandaat om enkele honderden miljoenen uit te geven voor de scheurtjes in het onbewoonde paleis Soestdijk, dat liever tegen de vlakte kan, in het kader van besparingen), maar blijven kankeren dat de koopkracht achteruit holt. "Koop die jachtvliegtuigen, koop die drones, koop die duikboten", zegt een premier die de Oranjes zal uitnodigen en Wil achter de stuurknuppel of de knoppen zijn vaardigheid aan het volk kan laten zien, geleerd van zijn foute opa. Meer en meer propaganda-materiaal wordt ontwikkeld, langer en langer blijven ze zich manifesteren. Langer en langer de obstructie die een logisch gevolg is van de bestuurlijk gedrogeerde Tweede Kamer.

De koningspelen, de WC van paleis Noordeinde, het propagande-offensief, dat de geest vernielt. Niettemin, niet erg, in het geheel niet, als er maar kan worden gefeest, denken ze aan de Noordzee, waaraan ook PEC-Zwolle meedoet, door in oranje-tenues het veld op te gaan. Dit is het land waar men zegt gelukkig te zijn.         

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina