19. mei, 2016

VVD IN NIEUWEGEIN (20)

Zomaar een dagje Nieuwegein, geplukt uit de Molenkruier, het gratis huis-aan-huis suffertje.

Nieuwegein, de stad van de VVD, vanuit verschillende kanten gestut door de PvdA, D'66 en GroenLinks, die zichzelf heeft opgeofferd. De linkse idealen van weleer zijn gekrompen tot gemiddelde banaliteiten, vrijwel zeker in een poging ambities van een enkeling- onzichtbaar gemaakt door lege bombast- te realiseren. Zo is de partij bijzonder aantrekkelijk voor het rechtse smaldeel dat lokaal hetzelfde brengt als landelijk: de zwakkeren vormen een last.

De Molenkruier dus, van 18 mei, opent met " Veiligheid voor alles", en het lijkt alsof de molen  liberale vracht kruit. Dit blad moet ook zien te overleven, dus om verzekerd te zijn van de gemeentepagina's die inkomsten genereren, moet je de VVD blij maken, en haar burgemeester en haar wethouder. Dan is " Veiligheid voor alles" olie voor dit VVD-stokpaardje. Het verhaal onder de kop memoreert Burgernet, het systeem dat alle Nieuwegeiners bespiedt. Privacy is niet het begrip waar de VVD hersens voor heeft om dit te begrijpen, privacy is voor haar een levensgroot gevaar voor " vrijheid en democratie". Als je Teeven en Opstelten bij elkaar optelt, zie je dat Nederland met de VVD onveiliger is geworden. Want als je dreigt, en provoceert, en met het zwaard om je heen klieft, roep je agressie op. En in Nieuwegein, slaafs de grote broer in Den Haag volgend, bedenken zo nog Waaks, waardoor hondenbezitters het werk van de politie overnemen: spoor verdachte figuren op, achtervolg ze en leg ze de nekklem. Is niet de bedoeling, maar wel aantrekkelijk om zo ervaring op te doen als secret agent. Burgernet en Waaks gaan door, niet omdat dat een bijdrage levert aan meer veilighgeid, maar omdat dat " bewijst" dat de VVD er van veiligheid werk maakt. Nieuwegein wordt onveiliger, dat zie je als de stad binnenrijdt: "Burgernetgemeente", wat betekent dat er criminelen domineren. Vandaar burgernet, vandaar Waaks. En als Waaks in het hele land is uitgerold, kunnen criminelen ook allemaal honden aanschaffen en regelmatig uitlaten, want dan kun je ongestoord je slag slaan. Je valt niet meer op, want je bent een voorbeeldige burger.

Nieuwegein, VVD-stad. Daar mag je over het Veiligheidsprogramma meepraten, en wat de meepraters niet weten is, dat je meepraat over nóg meer snoeiharde acties, die leiden tot meer onveiligheid. En GroenLinks begint dat heel normaal te vinden. Nieuwegein, VVD-stad, waar confessionele waarden hoog scoren: het huwelijk is heilig, en wordt gepromoot. Zorg ervoor dat je 25, 40 of 50 jaar getrouwd bent, dan krijg je een bos bloemen van de burgemeester. Leve het huwelijk, hou stand, dan kun je met de burgervader op de foto, zie je ook in de Molenkruier. Doe veel vrijwilligerswerk, staat ook ergens te lezen, (en verdring arbeidsplaatsen, want die zijn duur, vrijwilligers zijn dociel en kosten niks!), dan kun je nog rekenen op een snert lintje, uitgereikt namens de koning die nooit mag worden gekozen. Dit is de "democratie", de "D" in de VVD, en ook in het CDA, dat het erfrecht als goddelijk voorschrift aanprijst. VVDérs met een oranje stropdas, symbool voor behoudzucht.  

De Molenkruier, ook belangrijk als je wilt weten wat achter de politiek schuilgaat.

Manuel Sewgobind           

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina