1. jun, 2016

OOK TWEEDE KAMER RACISTISCH (21)

Nederland is een immigratieland, maar tegelijkertijd een fout land.

Dat Sylvana Simons een keuze maakt voor een politieke partij die engerd Erdogan heilig heeft verklaard, waarmee ze niet zal zeggen dat door Turken volkerenmoord op Armeniërs is gepleegd, waarmee ze niet zal zeggen dat kritische journalisten in Turkije voor hun leven moeten vrezen, dat ze redacteur is van een spiritueel (dus bekrompen en ridicuul) blad, is haar recht. Enge gedachten verkopen ook een partij als SGP, en Jehova's die liever een kind laten sterven dan vaccineren. Schelden mag, maar spelen op uiterlijk is gevaarlijk ! En dat gebeurt met Sylvana. Omdat ze donker is, krijgt ze een waterval aan verwensingen over zich heen. Nederland is racistisch, een feit omkranst met dikke schaamte. 

Nederland is fout. Want rij in een dure auto, word je staande gehouden door de politie als je donker bent geboren. Wat de politie doet is wat de politiek heeft voorgeschreven: pas opsporingsmethoden toe die op huidskleur en autobezit selecteren. Ben je donker, bezit je een groot huis, blinkt je hybride-auto, wees dan op voorbereid. De politie moet jou hebben.

Dit is racisme en discriminatie, dat mag niet, dus de politie moet worden aangeklaagd. Maar tot een veroordeling komt het niet, nooit, omdat de reacties uit de Tweede Kamer de politie in bescherming nemen. De politie voelt de hete adem van kampioen-racist Wilders in de nek: wij moeten de protocollen volgen, anders zijn wij als verdedigers van veiligheid geen knip voor de neus waard. Wat Wilders zegt is: we laten de politie met rust. Die is goed bezig. En regeringspartij VVD ziet in het politieoptreden geen enkel probleem: moet kunnen. Discrimineren mag van de VVD en de PVV ! Zoveel kun je vaststellen.

Met dit soort reacties voelt de politie zich gesterkt om vrolijk door te gaan met etnische profilering. Een eufemisme voor racistisch gedrag. De politiek maakt het dus mogelijk dat de politie meedogenloos wordt. Een tegenreactie zal niet uitblijven: groot wantrouwen tegen alles wat blauw is, en misschien verzet tegen de politie, waarna PVV en VVD zullen roepen: zie je wel, geen respect voor ambtsdragers, wij hebben gelijk. Met de VVD en PVV wordt Nederland zo onleefbaar en buitensporig onveilig. Het gaat niet meer om incidenten, racisme zit meters diep ingebed in de samenleving, en de politie zal in de toekomst niet anders opsporen dan ze nu al doet, omdat dit de wens is van de Tweede Kamer. Een oud politiecommandant vindt het terecht dat een donkere bestuurder van een dure auto wordt aangehouden. En op social media wordt het politie-optreden vergoelijkt. Beste Rutte en Van der Steur: racisme is een zichtbaar onderdeel van jullie samenleving, is een geaccepteerde norm en waarde geworden en wordt gevoed door uitlatingen uit de Tweede Kamer. En wat stellen jullie voor ? Rapper Tyfoon moet de politie gaan voorlichten. Zijn jullie geestelijk uitgedoofd ? Tyfoon mag gaan voorlichten totdat hij een gram weegt, maar als de opsporingsmethoden niet verdwijnen, zal racisme blijven dooretteren.

De oplossing om meer donkere agenten aan te stellen, zet de oplossing op verre afstand, want de methoden blijven gehandhaafd: let op het profiel: donker, duur huis, dure auto. Klopt dit ? Pak ze dan op. Stribbelen ze tegen, pas de nekklem toe. De politiek (de rest van de Kamer reageert uiterst flauw en beneden peil) is schuldig aan de situatie. En daar put de politie kracht uit, om ongestoord zwarten te blijven belagen.

Wat doen de allochtone leden van de VVD en de PVV ? Ik heb een advies: zeg per onmiddellijke ingang je lidmaatschap op, of liever vanaf het begin toen je je inschreef, eis alle betaalde contributie op, omdat je bent misleid en verkeerd geïnformeerd.

Nederland: een ordinair en trots racistisch landje. Waar politiek onbenul regeert.

Manuel Sewgobind          

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina