17. aug, 2016

WAT ZOEKT WILLEM IN RIO ? (24)

De Tweede Kamer zou nu moeten beginnen met een impeachement: Wij zetten de koning af. Het kan niet genoeg worden herhaald: het koningschap, te duur voor deze tijd, niet meer van deze tijd, bergen vol privileges: geen belastingen, gratis vliegvakanties (van Nederland naar Argentinië, op en neer naar Rio de Janeiro), moet worden afgebroken. De honderden miljoenen die worden bespaard, gaan naar bijvoorbeeld onderwijs en de sociale infrastructuur.

En breek de NOS af: deze koninklijke omroep struint alle hoeken van de wereld af (de Britse monarchie, de Japanse aristocratie) om vorsten in beeld te brengen. Het wordt erger: de regie en de cameraman ( oranje-dwepers, dat is duidelijk) gaan op zoek naar de koning en zijn familie en als ze breedlachend hun tanden laten zien, wordt de reportage ingekleurd. Ze hoeven niet lang te zoeken: hij is er altijd bij dameshockey, een raadsel waarom.

Zijn de TV-lui en de kijkers, van deze tijd, als kritiekloos en smakelijk de beelden worden opgesoupeerd ? Niet geïnteresseerd in het verleden van de monarchie, in het verleden van leden van de koninklijke familie, in de koninklijke arrogantie (dan is het "wij willen met rust worden gelaten, donder op mensen van de pers", dan dringen ze naar voren om zo goed mogelijk in beeld te komen, dus toch maar publiciteitsverslaafd ?), in de ongelijkheid die de monarchie karakteriseert (alleen zij kunnen prinsen en prinsessen zijn, en later koning of koningin, ongekozen), het Nederlandse volk dat zich niet geneert en een achterlijkheid toont. Kunnen de Spelen niet zonder het gezicht van de Amsbergs en Zorreguieta's ? En als je dat niet wil: de Belgische zenders (Canvas), BBC en ZDF zijn veel betere alternatieven. Die nodigen geen gasten uit, zij laten sport zien, geen BNérs !

Tweede Kamer, zoek die tweederde meerderheid en zet ze af. Laat de democratie overwinnen. Laat de historie blinken. En sluit en passant de NOS. Bewijs een goede dienst.   

Manuel Sewgobind

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina