10. sep, 2016

GEEN WAARDERING VOOR MOEDER TERESA (26)

Moeder Teresa heeft een keerzijde. Ze was tegenstander van anti-conceptie en abortus, een recht dat moet zijn voorbehouden aan de vrouw. Het lijden van de armen in Calcutta zag ze als schoonheid, met dank aan haar god ! Ze nam geld aan van bedenkelijke politici, en was bereid hen te verdedigen. Ze liet zich, toen haar gezondheid achteruit ging, behandelen in peperdure Amerikaanse klinieken, en suisde ze tegelijkertijd geld weg naar haar eigen bankrekening. Ze kon heel erg brutaal zijn: zich laten vergelijken met Mahatma Gandhi ! Een klassieke opschepster.

Moeder Teresa, de armen in India moesten lijden, zodat ze als katholiek haar goede zijde kon tonen. En kwam je als hindoe of moslim te overlijden, dan werd je katholiek gedoopt. Albanië, de stalinistische staat waar ze was geboren, kon rekenen op haar sympathie. Ze had daarom geen Nobelprijs moeten ontvangen, en de heiligverklaring door de Argentijnse paus, plaatst de Vaticaanstad in een nog kwader daglicht. Kritici in India zien in haar het voorbeeld van een blanke vrouw die de zwarten eventjes kwam bevrijden van hun fouten. En dit bevestigde de paus door haar heilig te verklaren ! Typisch katholiek: een bewijs voor haar verborgen agenda. Als in het verlengde hiervan: de slachtoffers van de gigantische ramp in Bhopal kregen van haar....een medaillon  met de heilige maagd !! Teresa ging naar Calcutta om het katholicisme te verkopen. Een foute vrouw dus, bij wie respect voor andere culturen heel ver te zoeken was.   

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina