25. apr, 2017

SCHAF MONARCHIE AF (34)

Ik heb meermalen geschreven: Monarchie is niet van deze tijd. Met geen enkel argument kan deze status quo worden behouden: niet politiek (in een democratie kies je je staatshoofd), niet maatschappelijk (kost te veel voor nietsdoen), niet ethisch (het erfrecht zit enkel bij deze familie). Dat een meerderheid van de bevolking dit stelsel wilt behouden, is geen bewijs van democratie, omdat een grote meerderheid bijvoorbeeld de belastingen zou willen afschaffen of fors verminderen, maar daartoe gaat Den Haag niet over. Het argument "er is niets beters" klopt niet, omdat een presidentieel concept spotgoedkoop is (de macht blijft bij de Tweede Kamer!), bovendien kun je de president verjagen als hij/zij in de fout gaat. Deze manarchie is meermalen uitgegleden: kijk naar de aangetrouwde families met een griezelig en duister verleden. En... niemand zegt er maar iets van. Dit moet je kwalificeren als "achterlijk".

Hij wordt 50: en de media smult, en smult en smult. Als hij eens opmerkt in China dat democratische waarden belangrijk zijn, toont hij onnozelheid, omdat hijzelf een product is van ondemocratsiche waarden. Begrijp je iets van democratie, dan zou je terstond moeten aftreden!

En dan is er feest, waar alle kleine kindertjes worden gehersenspoeld. De koningspelen, koningsdag, moeten doen vergeten dat de ganse familie honderden miljoenen euro's opstrijkt, gratis wordt gevlogen, en zich straks verplaatst in een splinternieuw en blinkend vliegtuig dat meer dan 90 miljoen gaat kosten. De NOS, de RVD, en nog meer instanties wijzen niet op de krommigheden en " bewijzen zo hun bestaansrecht". Dan zou de Tweede Kamer moeten zeggen: RVD, weg ermee! NOS: haal je geld maar bij de Amsbergs en Zorreguietas. Wij sluiten jullie tent.

Nederland praat met plezier over Noord-Korea, Syriƫ, Afghanistan als ondemocratische staten, wat juist is, maar verzwijgt haar eigen tekortkoming. Dit polderlandje huichelt in alle toonaarden.

Schaf de monarchie af, bespaar kapitalen en verdeel dit onder de mensen die het zeer moeilijk hebben en iedere dag met ellende en schrik wakker worden.

Kim-Jong un bespeelt de hersens van zijn volk, dat doet Nederland ook, op subtiele wijze.

Manuel Sewgobind    

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina