25. jul, 2017

GOD LAAT VAN ZICH HOREN (36)

God heeft zich weer gemanifesteerd. In zijn duivelse gedaanten. De enige die hij heeft. Want morele afwegingen, daartoe is hij niet in staat.

Neem Bouterse: "God heeft mij hier neergezet, en alleen hij kan mij verwijderen". Stel dat dat zo is. Dan is god (met een kleine letter) toch crimineel? Hij stelt de Surinaamse president in staat om te roven, bedriegen, liegen, moorden! Mooie god is dat. De Surinamers lijken dat te geloven: een god die misdadig is. Zelfs rechters krimpen ineen, en zijn niet van plan de toorn van de hemelse vader over zich heen te roepen. Anderzijds kun je ook zeggen: slappe kul, hij speelt met de gelovige landgenoten. En met succes. Met of zonder god: resultaat verzekerd.

En dan de koninklijke familie: in volle omvang aanwezig bij de MH17 herdenking. Heel Nederland kijkt naar de gespeelde emotie, en dat doet een koning en koningin, en ook hun kroost. "De onderste steen" van Rutte blijft waar die zit, anders wordt de liberale handelsgeest de nek omgedraaid. Intussen kijkt god gemoedelijk toe, hoe het Nederlandse volk een rad voor de ogen wordt gedraaid. Onderste steen, emotie, medelijden, laat mij niet schateren! En god, kijkt vrolijk toe hoe de monarchie zich staande houdt. En het erfrecht, dat bij één familie blijft, zo heeft hij beslist. In weelde geboren, in weelde levend, in weelde onsterfelijk, zo heeft hij beslist.

En de SGP: haar voorman, Van der Staaij, probeerde de VS wakker te schudden. Nederland is gevaarlijk, nog erger dan terroristen, want daar word je legaal gedood. De SGP, en alle andere bijbelse hardliners, zorgen voor moreel bederf, zorgen ervoor dat de samenleving niet kan leven. Want wij beschikken niet over ons leven, hij is de vertegenwoordiger van god op aarde die in alle omstandigheden besluiten neemt. Wat ik hoop? Dat Van der Staaij langzaam oud wordt, dat de kwalen zich collectief aandienen, dat hij kreunt en kermt van de pijnen, dagenlang, wekenlang, maandenlang, en zelfs jarenlang, dat hij uitbehandeld is, dat bijbelse teksten niet helpen, dat hij zijn armen omhoog steekt: "God, haal mij op". Maar omdat er geen god is, duurt de lijdensweg door en door. Maar wij laten Van der Staaij in die weg van onmenselijke beproeving. En wij schrijven een artikel in s'lands grootste dagblad dat geen enkele medicus de helpende hand mag toesteken. En als uiteindelijk de natuur toeschiet en Van der Staaij wordt verlost, hopen wij dat hij de SGP meeneemt, en ook alle blinde bijbelverslaafden.

Manuel Sewgobind    

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina