14. okt, 2017

BURGERDODEN EN RADICALISERING (44)

De oorlog in Syrië, en dat geldt ook voor andere brandhaarden waar het superieure Westen laat zien hoe je democratie moet invullen, is voor de VN aanleiding om te waarschuwen: "...een verbijsterend verlies aan mensenlevens...", aan burgerslachtoffers. De zg. internationale coalitie, gedirigeerd en geregisseerd door de VS (van Trump), erkent dat er tot nu 735 "onbedoelde doden" zijn gevallen. Onderzoeksbureau Airwars komt op 5486 doden, onder wie honderden kinderen. De Amerikaanse (bewust gemaakte) magere schatting bagatelliseert. Ga na: het gaat om tientallen luchtaanvallen per dag. Velen hebben bloed aan de handen, het Nederland van de liberalen incluis, dat met zes F-16's lichamen uit elkaar laat spatten. De verklaring? "Wij leveren een bijdrage aan de veiligheid in de wereld". Slik even bij deze absurditeit! Als er geen belangen meewegen, vast wel in economische zin (met olie als voornaamste drijfveer), zou het Midden-Oosten in het geheel niet aantrekkelijk zijn. De leugen dat zij filantropen zijn, kan zelfs een kleuter detecteren.

"Mijn zoon is water gaan halen, maar is nooit terug gekomen", "honderden lijken lagen her en der verspreid", "een graf graven is heel gevaarlijk, er komen vliegtuigen op af", "help ons", zie daar de smeekbeden van de getroffenen. Op 3 oktober 2017 zijn 30 aanvallen uitgevoerd op Raqqa in Syrië. 18 burgers dood bij een waterbron, "mijn zoon is niet teruggekeerd". Een bombardement op een bakkerij (22 maart dit jaar): 44 burgerdoden die de VS op hun geweten hebben, volgens Human Rights Watch.

De voorbeelden van massaslachtingen geven geen compleet beeld, de slachtoffers van de drones die Missilesman Trump (ook Obama zag de Ravens als speeltje) geaccordeerd door Nederland, afstuurt op kinderen die rennen en spelen, en vanuit de ruimte of via de boordcamera van de vliegende bommen worden aangezien als potentiële terroristen, en hartverscheurende ouders en grootouders die in paniek en hulpeloos lichaamsdelen verzamelen, zijn niet meegeteld.

Zo wordt de veiligheid gewaarborgd, blijven de Westerse leiders herhalen. In feite zijn zij bezig de veiligheid in het Westen in gevaar te brengen. Zouden ze daarvan afzien, dan zou er weinig aanleiding zijn voor Jamal of Aicha om wraak te nemen op de Westerse honden. Wel is er alle aanleiding voor de tienjarige Mohammed om over enkele jaren te radicaliseren. De VS zijn hieraan mede schuldig, de Fransen, de Britten, de Nederlanders, zijn dat ook. En wordt teruggeslagen, dan is het alom verbijstering voor de "onschuldige slachtoffers" in Parijs, New York en Londen. Dan is er bij de grote massa in West-Europa en de VS geen enkele relativering, wel woede en agressie, en furie voor wat hen is aangedaan. De roep om meedogenloos te reageren, wordt luider, en de politiek scoort door keiharde taal en wapengekletter, en het wapenarsenaal van Defensie te moderniseren. De wapenindustrie heel blij met dit cadeau!

De oplossing ligt voor de hand: stoppen met alle bemoeienis en betweterij in oliestaten. Trek alle manschappen terug, en laat de regio de problemen zelf oplossen. Maar zal de wapenlobby achterover leunen? Nee, dan is het tijd voor een rechtstreekse offensief op de politiek. Zorg ervoor dat de brandhaarden branden, dan kun je de publieke opinie gratis manipuleren.

De wereld wordt onveiliger, en het Westen kweekt radicalen.

Manuel Sewgobind            

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina