6. mrt, 2018

RAZZIA OP RAMAUTARSING (56)

Zelfs met schrikbarend minder dan basis-IQ op de lijst van FORUM voor DEMOCRATIE, weet je dat Ramautarsing niet eigener beweging is opgestapt. Door de forse en venijnige media-aandacht moest Ram eieren voor zijn geld kiezen. Wat er achter de schermen is gebeurd, laat zich gemakkelijk raden. Ram wilde publiciteit, als enige echte zwarte intellectueel met een aan zichzelf verleende hoogbegaafde status, vergelijkbaar met genieën als Einstein en Tagore. Hij wilde een spraakmakende politicus worden, maar kwam met zijn gezicht oerhard neer op de straattegels. Bij FvD was zijn ambitie opgevallen, dus dacht men daar: Ram moet voor ons de hete kolen uit het vuur halen, hij moest spokesman worden, en dan zal de buitenwacht furieus worden. Dat kwam heel goed uit, FvD liet hem zijn gang gaan, stimuleerde hem, totdat de ergernis van de onafhankelijke journalistiek een toppunt bereikte.

En toen greep Baudet in: weg met die "racist", " anti-democraat" , en alles wat de pers de FvD verweet. Zo liep Ram in de val, maakte FvD schoon schip, en kon Baudet de wereld laten zien: " Zie je wel, wij zijn geen racisten, en een ieder met dodelijke ideeën wordt uit de partij gegooid". Ram is in de val gelopen, en nu maakt FvD goede sier.

Intussen is Ram gewoon Ram gebleven. Ram bij wie daar bovenin nog altijd morbide visies en analyses overheersen. Excuses heeft hij niet gemaakt, al beweert hij het tegenovergestelde. Het is de klassieke verdediging: roep dat alle zwarten dom zijn, en als het verzet hiertegen groeit, ontken je dat te hebben geroepen, dan heeft de pers dat "uit zijn verband gerukt". Ram, mister IQ. Blank is slimmer dan zwart, in welke visie hij zich-uiteraard- rekent tot...blank. Een zwarte blanke. 

Ram zit (nog altijd) bij een partij die Europa dominant blank wil houden. Ram vindt dat er hier niets mis mee is. Ram herhaalt zijn partijgenoten en zegt dat iedereen welkom is, maar dat hij graag wil wonen in een land dat hoofdzakelijk blank is. Hij wil niet dat Europa op Afrika gaat lijken. Maar beste Ram: wat is er mis met Afrika? Heb je hiermee niet de Afrikaanse volkeren diep beledigt? Omdat Afrika volgens jou domme slaven heeft geëxporteerd? Potverdorie, Ram, je overschrijdt grenzen! Blanke immigranten, orakel je verder, zorgen doorgaans voor minder problematiek, en kosten de staat minder. "Dominant blank is een gezond fenomeen", weet je als mislukte "wetenschapper". Ram is niet klaar en dendert verder: bepaalde groepen niet-westerse Nederlanders, heeft hij in de glazen bol gezien, hebben op de arbeidsmarkt een achterstand, en dit heeft een relatie met IQ. "Ik had ook graag gezien dat Surinamers het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden, maar dat is niet zo". Ram kronkelt zich als een boa om de Surinamer om de laatste adem uit te persen. Met dergelijke uitlatingen zou men Ram wel rauw lusten in Suriname. Surinamers zijn, volgens de alwetende Ram, statistisch dom.  

Ram heeft nog meer sociologische wijsheden. Zo hebben homofielen schijt aan het traditionele gezin. Homofilie is abnormaal, waarmee Ram schijt heeft aan het zelfbeschikkingsrecht van het individu. Ram is ook voorstander van de doodstraf: executeren is goedkoper dan levenslang opsluiten, weet hij als econoom. Waarmee Ram waardering heeft voor de killing fields van Pol Pot. Hij heeft dezelfde hoeveelheid hersens als Trump: hij is voorstander van wapenbezit. En ook nog fan van ongebreidelde kapitalisme. Ik ken, beste Ram, nog meer hindostanen die zich als welgestelde ondernemers zien en zich veiliger voelen bij een VVD. Dit zijn dus mensen die de gemeenschap laten uitsterven, Ram. En jij wilt ook uit naam van de FvD een bijdrage hieraan leveren.

Hij, Ram, heeft foute, angstwekkende rastheorieën. Dit zeg ik, omdat ik niet hoop dat alle hindostanen als een kloon van Ram worden gezien. Hij kan IQ ruiken aan de naam, aan huidskleur. Hij is geobsedeerd door zijn eigen intelligentie, die huidskleur als graadmeter hanteert. Hij leest de verkeerde onderzoekers en experts, en is daardoor terminaal besmet met verkeerde theorieën en kennis. Hij gebruikt bewust racistische taal, om spoedig daarna zijn toevlucht te nemen tot ontkenning. Ram is een leugenaar.

Het gevaar bestaat dat sommigen dit soort denken inherent vinden aan de hindostaan. Ook in Suriname. En met deze blog doe ik een poging zijn ziekelijke exercities te bombarderen.

Ram is door FvD naar voren geschoven om ballonnen op te laten. FvD heeft schoon schip gemaakt, zonder de fascistische ondertoon te elimineren. Ram trapte met ogen open in de val, maar is nog steeds lid van de partij, en ik heb niet gelezen dat hij het boetekleed heeft aangetrokken. Ram is racistisch (er zijn nog meer kwade fantomen die rassen willen laten oplossen als mist, maar dit terzijde). Punt. Gevaarlijk voor de groep waar hij uit is voortgekomen, voor de Nederlandse etnische verhoudingen, voor de verhoudingen in Suriname. Wat hij zo vurig had gehoopt: publiciteit en bekendheid, moeten zijn ondergang worden. Het begin is er al.

Manuel Sewgobind, hindostaan    

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina