11. okt, 2018

RUTTE WIL NAAR DE HEMEL (63)

We zijn getuige geweest van het "debat" (wat geen debat was, maar vragen van angstige politici) in de Tweede Kamer over de kosten van de monarchie. Die zijn hoog, buitensporig hoog, voor een systeem dat nooit de democratische toets heeft ondergaan. Immers: wij stemmen, mogen niet stemmen, nooit stemmen over de keuze van een staatshoofd, maar hij en zijn familie genieten van alle glitter en glamour die te vinden zijn. Wat een gelukkig gezin, daar op de boot, daar in Lech, daar in de Volkskrant van donderdag 11 oktober. Het zijn kinderen gods, zonder vrees voor armoede, verval, ziekte. Beloond worden ze voor leugens die de familie regeert.

De Tweede Kamer: een bunch van ongeïnteresseerde politici, die bij de behandeling van de kosten konings, verdrinken in futiliteiten! Dan gaat het over de vraag of ze wel of niet met de trein moeten reizen, of de kroondomeinen voor het publiek het hele jaar door open moeten zijn. Natuurlijk kunnen die niet open, want zijne majesteit moet drie maanden lang het geoliede geweer kunnen testen op reeën! Een hobby die de omstreden Bernhard had. Waar blijven de dierenvrienden van de Oostvaardersplassen? Daar houden de Kamerleden zich bezig: een samenraapsel van absurde gewoonten. Bang zijn ze, de gekozen politici: om de vertegenwoordigers van god op aarde af te vallen, aangevoerd door het CDA en SGP, die blij zijn dat god in hun midden is. Hen kan niets gebeuren. Zo zijn bijna alle Kamerleden verzekerd van een plek in de hemel, waar de overleden familieleden van de Oranjes al vertoeven. De rest komt er nog bij, en gezelligheid onder autocraten is verzekerd: champagne, biertje, kaviaar, 24 uur per dag dameshockey op de TV.

Rutte, ja die laat steeds weer zien hoe hij beheerst door angst om in de hel terecht te komen. Rutte, die -vanwege zijn verlopen houdbaarheid- niet meer kan zien dat de "D" van democratie in "VVD" nog altijd wordt gevoerd, en nog minder zicht heeft op het totale gebrek aan legitimiteit van een koning. Zou hij weten dat de Nederlandse koning een aanfluiting is voor de democratische rechtsstaat? Zou hij weten dat recht spreken in een rechtbank in naam de koning, een bommentapijt is voor alle uitspraken tot nu toe, omdat hij geen vertegenwoordiger is van wat wij onder democratie verstaan? Zou hij weten dat de Oranjes per jaar ruim 300 miljoen euro kosten?

Slap geouwehoer in de Tweede Kamer dus! Een vaatdoek kun je nog schoonkrijgen, maar deze Kamer? Weg ermee! Temeer omdat nu wetenschappelijk is aangetoond dat beloften nooit worden nagekomen, en dat enkel het bedrijfsleven de lachende derde is. Hoe dan ook, keer op keer toont de Kamer diepe angst voor de monarchie, want de weg naar de hel wordt geblokkeerd door haar liefde voor de Oranjes, gestuurd naar de aarde door god himself. Nog banger lijkt Rutte voor de hel waar Unilever niet te vinden is. Nee, we gaan naar de hemel, waar Opstelten, Teeven, en andere liegende en frauderende liberale corifeeën straks met een enkele reis heen gaan. Dat Rutte belegen is, ver over de houdbaarheidsdatum is, blijkt uit zijn cliche waarmee hij de Kamer het zwijgen oplegt: "DAT GAAN WIJ NIET DOEN" als iemand het een keer in zijn kop haalt om een kleine verandering te vragen. Rutte bombardeert de Kamer (terwijl dat niet nodig is, want van makke lammetjes hoef je geen revolutie te verwachten), enkel om de koning te paaien, zodat hij een goed woordje kan doen bij Unilever of bij de poort naar het paradijs. Rutte in de hemel, waar geboeften huizen. Een andere reden waarom hij de monarchie zijn leven heeft verpand, kan ik niet bedenken.

Dat de Tweede Kamer bij het "debat" naïeve opmerkingen maakte en de grote vragen (als de legitimiteit van de monarchie) omzeilde, toont leeghoofdigheid. Slapheid. Angst voor de christelijke god en zijn nakomelingen. En god vindt dit prima. En de Nederlandse bevolking? Vindt dat ook prima. En als beloften worden genegeerd, de kiezers voor zichzelf moeten zorgen, belastingmiljarden niet vloeien naar de mensen die dat nodig hebben om te overleven (vreemd dat zij dat niet willen inzien), de Kamerleden er zitten om andere dan de belangen van de misdeelden te behartigen, als de politiek spreekt met een gespleten tong, dan is het tijd om te gaan. Ga Kamer, ga Rutte, ga Buma, ga SGP, ga angstige hazen.

Manuel Sewgobind       

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina