18. dec, 2018

WAAROM CDA EN VVD TEGEN REFERENDA ZIJN (66)

Er was niets. Helemaal niets, ook geen universum. Geen miljarden sterrenstelsels, en nog meer planeten en sterren. Misschien bestaan er meerdere heelals, aan elkaar gekoppeld door lege ruimten, die met elkaar een eenheid vormen, en nog meer eenheden dat je duizelt, stopt met nadenken en je toevlucht zoekt tot alledaagse dingen. Veel is niet bewezen, maar waar er geen twijfel over bestaat, is dat er miljarden hemellichamen een baan hebben in het universum. Honderderden miljoenen diersoorten die een miljoenenjaren geschiedenis kennen. Van dezelfde soort, maar op verschillende plaatsen een verschillend evolutie hebben doorgemaakt, en daarom van elkaar verschillen. 

Maar toen was hij er. God. Uit het niets. En toen schiep hij alles. Met een beweging met zijn toverstaf waren daar de ontelbare melkwegstelsels en dieren. En toen hij de mens had getoverd, bedacht hij dat de homo sapiens ellende en armoede moesten ondervinden. Maar het waren juist de onschuldige kinderen, die niets en niemand iets hadden misdaan, die met Hitlers, Wereldoorlogen en natuurrampen werden opgescheept. En god sloeg dubbel van de pret. 

Vraag niet hoe god uit het niets tevoorschijn kwam. Zeik niet over zijn oorsprong. Want dat staat in zijn geschrift (opgeschreven door een paar malloten die niet in staat waren verklaringen te vinden voor alledaagse verschijnselen). Zo zijn er "boeken"  vol geschreven over zijn Intelligent Ontwerp. En toen bedacht hij: ik ga niet alles zelf doen, ik benoem enkele vertegenwoordigers op aarde, en ik zorg ervoor dat zij mijn geesteskind (aarde, mens, dier) onderhouden. En toen was daar het CDA, om het bijbelse verhaal met vuur en zwaard te verdedigen. En om zijn "objectiviteit" te bewijzen, was daar de VVD, want de mens wilde "vrijheid", en een koninkrijk, dan krijgt hij die vrijheid en Willem Alexander. Zo heeft hij dat gewild, en zo geschiedde. 

En had hij ook geëist: mijn woord is het hoogste, jullie dragen dat uit, en ik tolereer geen weerwoord. Dat vonden ze goed, want een betere kans om de macht in handen te krijgen en te houden, was niet denkbaar. Het staat er: het koninkrijk gods is het enige staatkundige systeem. Het CDA kreeg ook kindjes: SGP en CU. Het kon niet meet kapot. Daarom is te begrijpen waarom christenen en liberalen de regeermacht moeten waarborgen binnen eigen gelederen. Wat zij besluiten, is gods woord interpreteren, als zijnde dogma's, en andere meningen zijn blasfemisch. Deze vertegenwoordigers in de Tweede en Eerste Kamer zien erop toe dat god zijn zin krijgt. En intussen zijn zij verzekerd van hemelse lof. Hierin passen geen afwijkende visies. En ook geen referendum. Want zo heeft hij verwoord: referenda, over mijn lijk. En Buma, Van der Staaij, Seegers, Rutte, herhalen dat: over onze lijken. Toestaan van een referendum is niet-sacraal en dus een dodelijke fout, en zelfs Ollongren zwicht voor deze bijbelse kannibalen. Zij beschouwen hun regeermacht als een door god verordonneerd systeem, zij móeten alles beter weten, hun partijprogramma's zijn geopenbaarde goddelijke geboden die je niet in twijfel mag trekken. Besluiten kunnen en mogen niet worden teruggedraaid. Dus gaan wij die niet door een referendum corrigeren. God ga je niet corrigeren. Vandaar de aversie tegen volksraadplegingen. En als Rutte zegt dat iedereen er in 2019 op vooruitgaat, is dat zo. Dat de ziektekostenverzekering, OZB, elektriciteit, overige gemeentelijke lasten, BTW, en nog veel meer gele hesjeswaardige verhogingen op de loer liggen, is bullshit, en niet waar. Want Rutte en Buma hebben gezegd: het wordt beter. Het zijn gods woorden, dus wordt het beter. Hulde aan deze halfgoden op aarde, zij liegen niet. Nooit.

Manuel Sewgobind   

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina