28. dec, 2018

BRIEF AAN WILLEM-ALEXANDER (68)

GEACHTE HEER VON AMSBERG/ BESTE WILLEM-ALEXANDER,

Het jaar is bijna om, en 365-dagen wrok wil ik in fijne bewoordingen (soms weinig subtiel) samenvatten in deze brief. De inhoud hiervan is tweeledig: Nederland beschermen tegen een ziekte die eeuwen geleden de kop heeft opgestoken en in de 21e eeuw in dit polderland aanwezig is als een epidemie, en -hoewel dit mij nauwelijks interesseert- jouw familie beschermen tegen de paparazzi, de graaiers die voor foto's van jouw vrouw en kinderen grof geld verdienen en als zoemende insecten boven jullie hoofden als drones cirkelen. Wat een beroerd leven hebben jullie, niet benijdenswaardig. 

Ga weg, en alle druk is verdwenen. Jouw gezin gered, Nederland gered. Want ga na: je bent gehecht aan het erfrecht, het staatshoofd kan en mag alleen uit jouw familie worden geplukt, wordt dus nooit gekozen. Als je in je toespraak op Kerstdag spreekt over "democratie" is er maar één interpretatie: je doet alsof je weet wat dat betekent, maar feitelijk weet je er niets van. Deze democratie is voor Nederland absoluut geen "fantastisch" geschenk. Je hebt alleen maar recht van spreken als het staatshoofd is gekozen. Dat ben jij dus niet. Je praat je mond voorbij, dus.

Er is nog meer waar je geen verstand van hebt. "Rechten van de mens", maar je ontneemt de burgers het recht om te kiezen, en je bezoekt landen die schijt hebben aan mensenrechten. "De meeste mensen voelen zich thuis in een omgeving waarin tegenstellingen niet op de spits worden gedreven". De monarchie, waar jij een exponent van bent, daagt de democratie uit en is voortdurend in strijd ermee. Over "op de spits drijven" gesproken. "Mensen voelen zich machteloos tegenover de sterke en brute krachten in de wereld". Alsof je van politiek kaas hebt gegeten. De Nederlandse monarchie is zo sterk en bruut verankerd, dat voor de ontmanteling maar liefst tweederde meerderheid in de Kamer is vereist. Dat heb je dus goed geregeld. Je krijgt er geen speld tussen. Je daagt mij voorts persoonlijk uit: "Conflicten dienen samen te worden opgelost". Let op: ik heb met jou een zeediep conflict. Vele anderen ook, als mijn republikeinse bondgenoten. Nu zeg je dat wij dat "samen" moeten oplossen. Hoe had je je dat voorgesteld? Bij een bakje thee? Ik twijfel sterk aan jou politieke vaardigheden. Want hoe langer je praat, hoe kolderieker worden de passages: "Brute krachten zijn bijvoorbeeld intimidatie en extremisme". Godverdomme man, zijn dit geen begrippen met een subjectieve connotatie? Burgers kunnen intimideren, als zij onrecht wordt aangedaan. Maar de staat kan ook intimideren: kijk naar de politie die zo schietgraag is en de nekklem toepast. En burgers die een moorddadig regiem (Rusland, Saoedi Arabië, Turkije, Congo, Iran, Israel, en nog zat andere voorbeelden) uitdagen, en verandering eisen, zijn dat extremisten? Dit is rechts gebral, en ik kan jou niet betrappen op modern denken. 

"Iedere burger heeft invloed", beweer je, zonder de reikwijdte hiervan te beseffen. Roep je de republikeinen hiermee op om ten strijde te trekken tegen de Oranjes? 

Wat mij zo pisnijdig maakt zijn de kosten die zijn gemoeid met het instandhouden, koesteren, pamperen, aanbidden van alles wat koninklijk is, en dus goddelijk. En verbied de rechtbanken om jouw foto boven de hoofden van de magistraten op te hangen, want zij spreken recht uit jouw naam als koning, terwijl dat niet kan. En verbied de Rijksmunt om jouw "kop" te plaatsen op de Euromunten. En geen postzegels meer met jouw beeltenis.  

Het jaar is bijna om. En ook ik heb zo mijn voornemens. Je raad het al: ga heen, stop met de poppenkast, zeg tegen Buma en Rutte dat je het niet meer ziet zitten. Dat je ontdekt hebt dat democratie boven de monarchie staat, en dat zij (de paparazzi) jouw gezin eindelijk met rust moeten laten. Trek je terug op een Argentijnse boerderij, en laat de democratie zegevieren. Is dit teveel gevraagd? Je bent rijk, steenrijk, dankzij de belastingbetaler die jou mythische proporties heeft geschonken, je zult niet van de honger omkomen. En...dan ga je de geschiedenisboeken in als een heerser die het licht heeft gezien. 

Het ga je goed in de nieuwe rol.

Met de allervriendelijkste groeten,

Manuel Sewgobind          

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina