13. jan, 2019

RUTTE LAAT GEWELDDADIGE KANT ZIEN (71)

Laten wij ervan uitgaan dat Rutte niet seniel aan het worden is. Dat hij nog bij zijn volle verstand is. Dat hij weet wat hij zegt. Dat hij meent wat hij zegt. En dat hij zal doen wat hij zegt. Als hij - ná de verwachte commotie- zal proberen zijn uitspraken te relativeren (iets wat zijn kabinetsleden patent op hebben), moet dat met hoon en verachting worden ontvangen. Zelfs meer dan dat: buitengewoon onverantwoorde meningen van een premier moeten consequenties hebben, in die zin dat hij wordt aangeklaagd voor het oproepen en vergemakkelijken van het plegen van geweld. Want dat is het: raddraaiers wil hij eigenhandig in elkaar slaan! Een premier die dit zegt, verheerlijkt geweld. Daarmee praat hij Trump, Duterte, Bolsonaro en nog enkele andere Europese fascisten na. Rutte wil zeggen dat geweld een oplossing is. Sla ze in elkaar, de oproerkraaiers, zonder je af te vragen of ze ergens gelijk hebben omdat ze gemarginaliseerd worden. Nee, zoek niet naar de oorzaken, waar de politici zelf debet aan zijn, maar gooi de beuk erin, breek de knieën, gebruik honkbalknuppels, pis door hun brievenbus, schiet de knieschijven kapot, dat zal ze leren! In de Middeleeuwen dachten ze ook zo: verbrand ze, jaag ze het dorp uit, lynch ze, dan leren ze dat af. Rutte moet wel smullen van de straffen toen, om dieven te vierendelen en levend te verbranden.

En de consequenties overziet deze VVDér niet: hij brengt anderen op het idee. Als de premier dat zegt, geeft hij anderen een vrijbrief om Wilde Westen-taferelen te beginnen. Als Rutte dat zegt en wil, kan ik dat ook, dan moet dat legitiem zijn. Dus gaan wij ze bij de eerste de beste oproer mores leren, dan rijden wij op hen in met een vrachtwagen.

Rutte moet wel bondgenoten hebben gevonden in Poetin, Erdogan, Duterte, en de Braziliaanse halfgekookte kolonel. Nederland wordt een gewelddadig land. Met de zegen van de VVD, en uiteraard het CDA. Het zal niet lang meer duren of in hun verkiezingsprogramma staat dat de burgers gratis over handvuurwapens mogen beschikken om "ze een les te leren". 

Met dank aan Rutte, de premier die Nederland veiliger maakte. 

Manuel Sewgobind 

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina