13. jun, 2019

LEUGENS KONINGIN MAXIMA (80)

De draai om vader Zorreguieta ligt nog vers in ons geheugen (ook de onwaarheden van haar schoonfamilie: belastingontduiking, omkoopschandaal van Bernhard, Wilhelmina en Juliana die de politiek manipuleerden, Beatrix als een tiran binnen de familie), en recentelijk kwam Maxima weer in het nieuws. Zeer negatief, reden voor een impeachment (afzetting), maar -zoals gebruikelijk- Rutte als bescherheer van de Oranjes, zegt dat er niets aan de hand is. Wat Maxima heeft uitgehaald "behoort tot de privésfeer". Rutte wil zeggen: jullie mogen weer zeiken, maar ik doe er niets aan. "Ga ik niet doen", zegt deze arrogante en doodvervelende VVD-politicus. Zoals vele andere VVD-grootheden moesten verdwijnen ná leugens, wordt het één-seconde-vóór twaalf voor Rutte om ergens in Europa in het niet op te lossen. Belastingontduiking is privésfeer, gaan wij onthouden, meneer de premier!!

Maar terug naar Maxima. Ze heeft in 2009 maar liefst 3000 ha ( Marjolein van de Water berichtte in de Volkskrant van woensdag 12 juni) gekocht in Patagonië, Argentinië. Nu mag ze een miljoen ha kopen van het gratis inkomen dat de Nederlandse belastingbetaler aan haar doneert (zou de belastingbetaler niet de straat op moeten gaan en haar aftreden eisen?), maar er speelt veel meer. De mensen in Patagonië weten beter: ze heeft belasting ontdoken. En, schrijft Van de Water, het zit vol steenrijke landeigenaren in die streek. Haar tante heeft daar een luxueus hotel, terwijl volgens het bestemmingsplan de grond alleen mag worden gebruikt voor landbouw, veeteelt of mijnbouw. Door geheime constructies betalen de steenrijke buren van Maxima geen of nauwelijke belasting. De gouverneur van de Argentijnse provincie weet dat, maar kijkt de andere kant op. Hij staat toe dat er geen belasting wordt betaald aan de staat. Hij verdedigt Maxima door te zeggen dat er geen commerciële activiteiten plaatsvinden in de regio (Pilcaniyeu). En dat Maxima wel belasting heeft afgedragen, maar wat hij verzwijgt is, dat er registratie heeft plaatsgevonden van het landgoed, nadát een plaatselijke journalist de geheime deals had onthuld. Telefoonnummers van het hotel zijn verwijderd, zodat er geen reserveringen kunnen worden gemaakt. Zo worden ze daar beschermd, de landeigenaren, door papieren te vervalsen. Tien jaar lang heeft de Nederlandse koningin belasting ontdoken, en nu worden feiten verdraaid en neemt Rutte haar in bescherming. 

En het is erger dan je zou denken! Gedurende duizenden jaren waren de inheemse Mapuches en anderen die generaties lang daar hebben gewoond, de enige inwoners van Patagonië. De Spaanse kolonisatoren kregen de Mapuches niet klein. Het Argentijnse leger vermoordde duizenden Mapuches en nog eens duizenden werden tot slaaf gemaakt en hun land geconfisqueerd. Maxima heeft dus haar land illegaal verkregen. In een internationale conventie staat dat inheemse volkeren recht hebben op land van hun voorouders! Recentelijk zijn de Mapuches (2017) met geweld uit delen van hun land verjaagd, en is een jonge activist uit Buenos Aires verdwenen. Diens levensloos lichaam is na maanden teruggevonden. Een andere activist is veroordeeld tot 9 jaar cel. De inheemsen zeggen: "Als wij ons land opeisen, schieten ze ons dood". 

Dat doet de koningin: grond voor bijna niets kopen, grond dat toebehoort aan anderen, geen belasting betalen, zich niet interesseren voor de moordpartijen en de etnische zuivering, goedvinden dat activisten verdwijnen. Een Nederlandse koningin die mensenrechten en internationale rechten bagatelliseert en zelfs ontkent en negeert. Weet de Nederlandse bevolking die de Oranjes nog altijd adoreert, van de denkwijze van de koninklijke familie af? Willem-Alexander is goed op de hoogte van de activiteiten van haar vrouw, of zou ze dit geheim hebben gehouden om hem te verrassen? Terwijl je in bed op één kussen slaapt?

Het stinkt, binnen de monarchie. Rutte, de Rijksvoorlichtingsdienst, de VVD en het CDA, de SGP en de CU, zij verdraaien en ontkennen de feiten en komen mee weg. De rest van de Tweede Kamer, zoals altijd weer, drinkt Prosecco en leunt achterover, de zon schijnt. En de Nederlandse bevolking? Die laat dit gebeuren, kijkt naar RTL en leest de Telegraaf. Dit moet leiden tot landsbreed verzet, een procedure om haar en de monarchie subiet af te schaffen. En Rutte en de RVD te verjagen. 

Manuel Sewgobind       

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina