29. mrt, 2020

KONINKLIJK COMPLOT (84)

Er komt wel eens stoom uit mijn neus en oren! Omdat er een voortdurend complot is om Willem Alexander en Maxima onsterfelijk te maken, nu al tijdens hun leven waarin zij geen enkele bijdrage kunnen leveren aan een eerlijk en politiek aanvaardbaar leven, en ook na hun dood als herinnering aan een historische entiteit. Dit moet het worden: geen koninklijke arrogantie, geen belachelijke poseringen, geen clowneske taferelen, maar bemoeienissen met zieken en armen, op potten slaan als steun aan zorgverleners die hun leven in de waagschaal stellen voor coronaslachtoffers. Je kunt de vraag stellen welke meerwaarde deze stinkend rijke adellijke oligarchen hebben voor volk en land, die belastingopbrengsten oogsten. 

Er moet wel een deal zijn gemaakt (opgehitst door de overbodige RijksVoorlichtingsDienst) met de pers, journalisten en omroepen. Zelfs de "onafhankelijke" rechtspraak is er niet aan ontkomen: die moet de kop van de koning groter in beeld laten brengen (door rechtbankverslaggevers van alle omroepen) dan die van Holleeder of andere topcriminelen. Uit naam van de machtige koning wordt de strafmaat bepaald. En let ook op: de Evangelische Omroep is verplicht wekelijks de avond te vullen met "Blauw Bloed" , hun Patty-Brardachtige reality. Tijdens coronasessies kunnen zij glunderen om zichzelf, kijken hoe goed ze in beeld worden gebracht, en hoe het eeuwigdurende geluk hen ten deel is gevallen. De pers, die kritisch zou moeten oordelen, is gezwicht voor oppervlakkige verschijningsvormen, ontkennen dat het noodzakelijk is om met een helm het ijs op te gaan, ziet geen voorbeeldfunctie, want als je de Oranjes nadoet, en je valt, raak je niet in coma (!?). Het zal hen worst wezen: want hoofdbescherming is vermomming, en dus onherkenbaar. En hier koopt de pers niets mee. Waarmee ze aantoont in achterlijkheid en domheid te zijn geboren. Blind voor de voorliefde die de Von Amsbergs hebben voor een ondemocratisch systeem. Zie je ook in Saoedi-Arabie, Rusland en nog meer staten waar het erfrecht is gesanctioneerd. De pers (toch met stelligheid te zeggen, allemaal), geboren als mollen maar dan zonder andere zintuigen, die de hufterigheid en hoogmoed van het koningshuis als acceptabele standaard willen behouden. Zal ze  beseffen dat zijzelf en de familie die zij goddelijke en mythische proporties heeft verschaft, politieke verraders zijn? Zij vermengt zakelijkheid met prive, waarbij dit laatste zeer dominant is verklaard. Zal een andere pandemie hen op andere gedachte brengen? Zal ze, inclusief de blauwbloedige smaakmakers van incorrectheid, ooit het licht zien?

Er is een complot. De Oranjes worden bijna dagelijks in het nieuws gepompt, hun aanwezigheid als noodzaak verkocht, hun opportunisme als kunst en schoonheid aan de man gebracht. De coronagetroffenen hebben meer aan deskundigen die met spoed een remedie tegen het virus ontwikkelen en op termijn een vaccin, veel meer dan aan een mislukte poging om morele steun te krijgen van een koning of koningin. Morele steun is nep (komt nu van het Vaticaan en andere kerken, die straks, als het virus is verdreven, het gelijk zullen claimen) werkt misschien enkele seconden, verdwijnt nog sneller, intussen gaat het feest van de virussen onverminderd voort. Een hard oordeel kan niet uitblijven: de moraalridders moeten het zwijgen worden opgelegd, inclusief de aristocraten en complotteurs. 

Manuel Sewgobind       

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina