6. feb, 2021

WAT HEEFT RUTTE TOCH MET DE MONARCHIE?

Hij, Rutte, heeft geen ballen als het aankomt op beoordeling en veroordeling van de monarchie. Dat dit zonder twijfel te maken heeft met de komende verkiezingen (bij alle voorgaande algemene verkiezingen was dit het alibi) hoeft niet te worden betwijfeld. Want nog altijd denkt een kleine meerderheid "dom en argeloos" als de koninklijke familie weer - voor de zoveelste keer- een uitglijder van jewelste maakt. Die domheid levert stemmenwinst op, vooralsnog, redeneert hij. Echter, langzamerhand vindt er een verschuiving plaats, de heiligheid over de Oranjes maakt plaats voor hoon. De domheid wil nog niet erkennen dat het erfrecht (het koningschap blijft koste wat kost binnen dezelfde familie) een aanfluiting is voor het democratische beginsel: een staatshoofd dient te worden gekozen, en bij gebleken ongeschiktheid, wordt hij/zij bij de volgende verkiezingen meedogenloos afgestraft. Een koning is onschendbaar en leeft als een tsaar, boven de grondwet, krijgt miljoenen uitbetaald voor het niksen, terwijl de armoede onder velen slachtoffers maakt. 

Rutte? Weet zich gesteund door zijn oranjegekleurde VVD waar ze met oranjegekleurde stropdassen op markten paraderen, gesecondeerd door de god- en koninkrijkvrezende CDA, CU en SGP. Daarom:

- blijft gehandhaafd dat de vorst (lees: god op aarde) onschendbaar is, en de minister verantwoordelijk (Willem- Alexander en Maxima hebben dus een vrijbrief om ongestoord te doen wat hun harten begeren, en dat is altijd niet in het belang van de kiezer)

- als Willem-A de corona-regels vernedert, haalt de premier zijn schouders op

- als WA voor alles (groot- en kleinonderhoud) laat betalen, tekent Rutte

- als WA een biertje drinkt met Poetin, ziet Rutte geen vuiltje aan de lucht

- als WA een forse loonsverhoging eist, trekt Rutte zijn portemonnee rap open

- als Maxima liegt over haar vader die in een dictatuur heeft gediend, en zwijgt over de 30.000 verdwijningen in Buenos Aires, praat Rutte dit recht

- als een prinses een postbusrekening heeft op een eiland, waar witwassen normaal is, steigert Rutte niet

- als de Kamer vraagt om uitleg over nog meer prive-uitgaven, zegt Rutte: "Gaat jullie niks aan, dit is prive".

- als de beschilderingen op de gouden koets van slaven in de meest nederige houding, worden opgefrist, is dat historie, denkt Rutte: "Daar bemoeien wij ons niet mee"

- als vanuit paleis Noordeinde iemand belt om de Argentijnse zaak Poch (die mensen uit het vliegtuig boven zee naar beneden heeft gegooid) te laten rusten, ligt Rutte er niet van wakker

En dan nog te bedenken dat binnen de koninklijke familie mensen zijn getrouwd met criminele banden. Er is nog veel meer. De liefde van WA en Maxima ligt niet in Nederland, beste Nederlandse bevolking! Waarom de matheid? Nelleke Noordervliet, schrijfster, zegt (in NRC van 9 januari van dit jaar)zelfs dat wanneer WA een moord pleegt, Rutte voor opdraait. Zo ver in de onschendbaarheid doorgedraaid. Terecht zegt ze: een Republiek is voor Nederland een bevrijding. Daarin zijn genoeg waarborgen om een incompetente president mores te leren, zeg ik. En.....verschrikkelijk goedkoper dan de ongeveer 300 miljoen euro die jaarlijks de familie toucheert. 

Manuel Sewgobind     

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina