29. apr, 2022

KONING ONBENUL (103)

Enkele keren per jaar is er een grootscheepse aanval (het gehele jaar zijn er speldeprikken) op de moraliteit en op de hersens van de Nederlandse bevolking. De Oranje-onderscheidingen vliegen in het rond! Charme offensief, zelfs spijtbetuigingen na een bewuste strategie om regels te overtreden (wij zijn toch verheven, of niet?), iedereen te misleiden en te negeren (door in het geniep op vakantie te gaan ondanks aangescherpte coronaregels) en daarna "diep door het stof te gaan" en intense medelijden te genereren (meer gespeeld dan gemeend!) op de televisie als de koningin meewarig kijkt naar haar domme man, maar intussen "lik mijn reet" bedoelt (met in haar achterhoofd de honderden hectare inheemse grond die ze heeft geroofd in Argentinie, en de verdwijning van 30.000 studenten in Buenos Aires tijdens de dictatuur (die haar vader mede instand hield) bagatelliseert. De hersens van jonge Nederlandse kinderen worden omgespit en besmet met spelletjes, het volk brood en spelen geschonken. En zie daar het resultaat: ze lopen uit om koningsdag uitbundig te vieren. De aanval op de hersenen is gelukt: want het feestgedruis verdringt de leugens van het koninklijk paar, de feestvierenden vergeten of willen niet weten dat hij nooit gekozen hoeft te worden (door het ondemocratische en stinkende erfrecht), zij, de oranjegetrouwen, willen niet worden herinnerd aan het budget van meer dan 300 miljoen euro's per jaar dat de monarchie overeind houdt. Zij storen zich niet aan het gehate koninkrijk, dat rechtsstreeks  uit de bijbel komt (een overblijfsel uit een duister verleden) en niet meer in te passen is de huidige politieke realiteit. Historisch, economisch, moreel en dus maatschappelijk nooit te verdedigen, een koninkrijk! Niettemin: het volk feest en gaat straal voorbij aan diepe, staatsrechtelijk legitieme bezwaren. De koning zelf: snapt er compleet niets van, voor begrip daarvoor heb je een beetje hersens en ratio nodig, en een hoeveelheid geweten, toch? En als de plebs dit ook niet begrijpen, moet er in cognitieve en intellectuele zin veel grondig mis zijn. Noem dit een chronische beschadiging binnen de schedel, opzettelijk toegebracht. Stupide, hersenloos en achterlijk, zijn de juiste kwalificaties. En als de presentatoren van het tv-nieuws, incl. de "progressieve" NOS, oranje-gekleurde details toevoegen aan de kleding, heeft dit veel weg van een complot, meesterlijk geregisseerd door de Rijksvoorlichtingsdienst. De monarchie is een goede zaak, zegt de RVD, maar is dit niet te vergelijken met de agressieve inval in Oekraine en op mensenrechten, volgens Poetin ook een goede zaak. Oekraine moet worden gered, van Poetin, maar ook van de corruptie in het belegerde zonnebloemolie-land, en de democratie in Nederland is ook aan redding toe, door de euro-verslindende monarchie met precisie verbaal te bombarderen. 

Koning Onbenul, blijkt uit de meest recente populariteitspoll, verliest pijlsnel vertrouwen. Desgevraagd zegt hij: "Doet mij niets". Koning Onbenul is Koning Arrogant geworden. Hoe kun je de gevoelens die breed leven, negeren? Wat hij wel goed vindt is "opbouwende kritiek". Het is evenwel gissen wat hij hiermee bedoelt. In gewoon Nederlands zou dit moeten betekenen dat hij consequenties verbindt aan de mate van populariteit. Na de opeenstapeling van blunders (reis naar Griekenland, biertje met Poetin, feest van zijn dochter dat geen feest had moeten zijn, zwijgen over het niet betalen van belasting (met dank aan VVD en CDA), de peperdure speedboat die de slachtoffers van de Belastingdienst hebben betaald, etc. etc. etc.) is opbouwende kritiek op zijn plaats, nietwaar Willem? En als jouw tekortkomingen worden gememoreerd, is er geen weg terug, maar een vlucht naar voren: ga heen, beste Willem, ga naar Mozambique, of Griekenland, of Argentina, waar je liever verblijft dan in Nederland, waar jouw populariteit naar beneden kukelt en waar de kritici steeds luidruchtiger beginnen te "zeiken". Er is groeiende kritiek, en daar moet je iets mee doen. De republiek bonkt steeds harder op de deur, de stormram is in stelling gebracht, alle reden om een veilig heenkomen te zoeken. Of wacht je een soort Bastille-bestorming af? Als je bent verdwenen, zal je niet meer worden herinnerd aan het erfrecht, met gigantische voordelen en privileges alleen voor jou en jouw gezin, en ook niet worden geconfronteerd met een vervloekte monarchie die stamt uit een prehistorische tijd. Geen gezeik meer aan jouw oor. Ga heen, beste Willem, en laat zien dat je over een beetje ratio beschikt. GA!

Manuel Sewgobind  

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina